Ideje za dom, nasveti, trendi

Prenova stanovanja je velik korak

Prenova stanovanja je velik korak, vendar eden izmed mnogih, ki vodijo do doma, ki ga želimo. Ne glede na to, ali prenavljate dom zase ali zaradi naložbe, lahko pri prenovi upoštevate naslednje namige in nasvete.

Ambientdizajn 9/15/2014, 5:59 AM

Nove obloge

Že majhne stvari lahko naredijo veliko spremembo. Če razmišljate o majhni prenovi, verjetno nimate v mislih velikega proračuna in zamenjave prav vseh oblog in pohištva. Bili bi presenečeni, kakšno spremembo naredi zamenjava pulta in stenske obloge v sicer starejši kuhinji. Razmišljajte tudi o manjših dekorativnih spremembah. S kristalnim lestencem boste poskrbeli za dekadentni videz, z medenino, ki je letos tako moderna, za nekaj fascinantnega ali starinskega, s črnim kovinskim elementom pa za nekaj dramatičnega.

Črni bleščeči pulti

Če želite bleščeč pult iz črnega granita ali pa nekaj bolj enostavnega, zapomnite si, da ima bleščeč črn pult urban pridih, ki ga je težko premagati. Če prenavljate dom zaradi nadaljnje prodaje, potem izberite črne bleščeče pulte in nevtralne stene. 

Novo pomivalno korito

V majhni kopalnici ali kuhinji je umivalnik oziroma pomivalno korito osrednja točka. Stari, dotrajani umivalnik nadomestite z nečim, kar si zasluži mesto v vašem domu. Če iščete lep podeželski videz, pa čeprav sredi mesta, razmislite o globokem kmečkem umivalniku, ki postajajo priljubljeni tudi v Sloveniji. Če želite v kopalnici nekaj veličastnega in elegantnega, se ozrite po sodobnih umivalnikih. 

Prve tri ideje niso potrebovale velikih sredstev in tudi v sam prostor ter konstrukcijo niso posegle, čeprav so naredile veliko spremembo v prostoru. 

Če je v vašem domu še neizkoriščeno podstrešje, razmislite o ideji, kako razširiti bivalni prostor in tam urediti spalnice, sobo za goste, delovni prostor, shranjevalni prostor. Urejen bivalni prostor na podstrešju bo povečal uporabnost in vrednost vaše nepremičnine, hkrati pa ji dal tudi nov značaj. 

Če so vaši stropovi zelo visoki, izkoristite višino in na galeriji uredite spalni prostor, knjižni kotiček … To je odličen način, da v enem prostoru ustvarite večjo bivalno površino. 

Nova okna

Eden največjih izzivov pri prenovi stanovanja je pogosto pomanjkanje svetlobe. Če živite v zasebni hiši in imate vsaj zmerno privlačen pogled, vrzite del stene ven in namestite okno od tal do stropa. Zaradi novega okna oziroma francoskih vrat bo vaš prostor zasijal. Ogromna okna ustvarijo neke vrste razkošje, ki ga je težko premagati. 

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki