Ideje za dom, nasveti, trendi

Sanjski delovni prostor v otroški sobi

Otroška soba naj bo opremljena v skladu z otrokovo starostjo. Šolski otroci potrebujejo udoben delovni kotiček in prostor za knjige in šolske potrebščine ter prostor za druženje s prijatelji. Ni nujno, da ima otrok svojo sobo, pomembno pa je, da ima otrok prostor, ki je samo njegov in kjer lahko opravi svoje obveznosti.. Delovni oziroma študijski kotiček je bistvenega pomena.

Ambientdizajn 12/7/2015, 10:07 AM

Prostor za domače naloge in učenje naj bo prijeten in izoliran od hrupa, da bo otrok lahko opravil svoje obveznosti. Delovni kotiček naj bo minimalistično opremljen, saj nered ali okraski, ki so otroku zelo ljubi, motijo koncentracijo in odvračajo pozornost od dela ali učenja, za računalnik pa priporočamo, da ga postavitev v skupen prostor. Tudi stene naj ne bodo preveč okrašene. 

Pomembno je, da ustvarite pozitivno vzdušje in prijeten prostor, v katerem bo otroku udobno in prijetno. Pisalna miza naj bo čista in urejena, saj nered povzroča nelagodje, odvrača pozornost in zmanjšuje koncentracijo ter ruši splošno organiziranost. Otroka naučite, kako naj ohranja red na pisalni mizi in v prostoru ter kako naj organizira svoje stvari.

Nekoč so bile pisalne mize masivne, težke in so vizualno utesnile prostor s svojo temačno podobo. Danes vse teži k lahkotnosti in multifunkcionalnosti. Izkoristimo lahko še tako majhen prostor, saj konzolna mizna plošča z barvitim predalnikom na koleščkih ustreza vsakemu prostoru. Pohištveni proizvajalci kar tekmujejo med seboj v privlačnosti otroških sob ter rešitvah, ki so primerne za predšolske otroke ali najstnike, dekleta in fante, velike in manjše otroške osebe ter otroške sobe za več otrok.

V nadaljevanju članka si oglejte pohištvene ideje delovnih prostorov blagovne znamke Battistella, MAROS in poiščite najljubšo idejo za vašega malega učenjaka.

Če je prostora dovolj, lahko z drugačno pisalno mizo vplivamo na otrokovo učenje, druženje in sodelovanje.

Pisalna miza za enega otroka zaradi postavitve sredi prostora omogoča boljši izkoristek prostora in druženje več otrok, hkrati pa je del knjižne omare.

Želite več informacij o predstavljenih pisalnih mizah in otroških sobah? Otroške sobe blagovne znamke Battistella zastopa podjetje MAROS, Šmartinska cesta 53, Ljubljana.

Še več idej za ureditev otroške sobe najdete v podrubriki OTROŠKA SOBA.

Foto: Battistella, MAROS

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi