Ideje za dom, nasveti, trendi

Trendi: elementi stila, ki so brezčasni

Nekateri trendi pridejo in gredo, nekateri pa nikoli popolnoma ne zbledijo. To je lahko za vsakogar dilema, in sicer ali želimo s preobrazbo nekaj popolnoma novega ali želimo doseči videz brezčasne elegance. Vsako desetletje prinese nekaj novih trendov. Nekateri trendi ostanejo, drugi poniknejo v pozabo.

Ambientdizajn 8/19/2015, 8:38 AM

Nekateri trendi, ki smo jih videli v preteklosti in smo jih v domovih ali posodobili ali zavrgli, se ponovno vračajo, morda celo v originalni podobi. Nekateri pohištveni elementi iz sredine prejšnjega stoletja so postali oblikovalske klasike, katerih oblikovalska moč še po toliko letih ne bledi.

Tapete

Bilo je obdobje, ko so vsi samo pleskali stene in se je zdelo, da se tapete za vedno poslavljajo, potem pa se je vse spremenilo in tapete so naredile veličasten povratek. Enostavni in simetrični vzorci so priljubljeni v vseh prostorih in tudi veliki grafični vzorci krasijo številne zidove. Kljub temu nekateri oblikovalci menijo, da lahko tapete čez nekaj let ponovno padejo v nemilost.

Moderni elementi iz sredine prejšnjega stoletja

Sodoben dizajn je estetski in njegova lepota se skriva v preprostosti in dejstvu, da ga notranji oblikovalci vidijo kot idealen način za doseganje povezave med zunanjostjo in notranjostjo. Ker vsi izdelki velikih imen uživajo v zadnjem desetletju preporod, se zdi, da z opremo tega obdobja ne boste zgrešili, saj se povezuje z vsemi stili in vsemi barvami.

Nastajajo tudi novi izdelki z značilnostmi tega obdobja: Umivalnik Ray, ki ga je oblikoval Michael Hilgers za podjetje ex.t, je minimalističen retro umivalnik s keramičnim zgornjim delom in lesenimi nogami, ki jih podpirajo lakirane jeklene žice, katere lahko služijo tudi kot držalo za brisače.

Sedežne vreče

Sedežne vreče so resnično zabaven in vsestranski pohištveni element, ki se uporabljajo kot udoben sedež ali dekorativni element. Sedežne vreče so eden od elementov stila v domu, ki vedno popestrijo prostor in se prilagodijo kateremukoli stilu in položaju, zato so vedno priljubljene.

Obstaja veliko različnih modelov sedežnih vreč in tekstur, zato ni treba, da se omejite samo na okrogle vreče. Če še nikoli niste preizkusili sedenja na vreči, vam svetujemo, da se sprehodite po trgovinah. Ugotovili boste, kako udobne so vreče in kako se prilagajajo katerikoli obliki telesa.

Vključite sedežno vrečo v svoje oblikovalske zamisli, pri tem pa ne pozabite izbrati komplementarnih barv, prave velikosti in oblike, ki je najprimernejša za prostor, ter tkanine za popolno ujemanje in ustvarili boste oblikovalsko klasiko.

Klasični poudarki

Starine naredijo katerikoli ambient bolj zanimiv in mu dajo veliko značaja. Če imate sodoben dom, je lahko izziv, kako pomešati starinske predmete z ostalo notranjo opremo, pa čeprav obožujete videz starin. Bodite ustvarjalni že pri nakupu, predvsem pa pri postavitvi starine v ambient. Več v članku Kako vključiti starine v sodobni ambient

Tudi v zelo moderno opremljen dom lahko postavite rustikalno, neobaročno, klasično omaro ali vitrino, izberete kamnito talno oblogo, klasične belo-črne ploščice, armaturo v novi preobleki … Možnosti je veliko. Na primer tale armatura Tara classic (Dornbracht) v bakreni različici. Izdelek, ki lepo dopolni barvno shemo v naravnih odtenkih.

Kavč v chesterfield prešitju se odlično znajde v podeželskem, klasičnem ali industrijskem stilu.

Če boste v preobrazbo doma poskušali vključiti nekatere osnovne elemente stila, ki so prestali preizkus časa, boste oblikovali dom, ki ne bo datiran z letnico nastanka.

Naj vam bodo pri opremljanju lastnega stanovanja z brezčasnimi elementi v pomoč tudi naslednji članki:

- Trendi, notranja oprema in eleganca ambienta

- 10 stvari, ki jih mora imeti vsak dom

- 10 načinov, kako z barvo popraviti prostore

- Kako vključiti marmor v notranje opremljanje

- Zakaj izbrati monokromatsko barvno paleto

- Tradicionalni hrast

- Navdih za barvno načrtovanje notranje opreme

- Kako uravnotežiti udobje in stil v ambientu

Foto: www.onekindesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki