Ideje za dom, nasveti, trendi

Ustvarjalne ideje za fantovsko najstniško sobo

Kot starši se zagotovo zavedate, kako pomembno je, da ima najstnik ustrezno urejen prostor, v katerem je sproščen in mu je udobno, predvsem pa v njem čuti, kdo je in da ga obdajajo predmeti, ki so mu dragi.

Ambientdizajn 10.11.2014, 0:29

Ureditev fantovske najstniške sobe ni zahtevno opravilo, če najdete ustrezen navdih in sledite interesom in konjičkom svojega sina. S pravilnim navdihom lahko naredite čudeže ter ustvarite popolno najstniško spalnico, ki jo bo fant oboževal.

Če čutite pomanjkanje idej, ste na pravem mestu, saj smo zbrali nekaj ustvarjalnih idej za najstniško fantovsko spalnico. Naj vas naslednje fotografije navdihnejo.

Če so dekliške sobe pogosto rožnate, za fante radi izberemo zeleno barvo.

Katere barve izbrati za fantovsko barvo? Navdih so lahko tudi najljubše sive superge z oranžnimi vezalkami.

Preprosta okrasitev. Zrel najstnik bo morda posegel po bolj odraslih motivih in črno-belih fotografijah v obliki tapete.

Pri fantovskih najstniških sobah ne smemo prezreti grafitno sive barve. Pustite fantu, da sam prepleska svojo sobo, lahko pa ga še dodatno izzovete. Naj si sam naredi posteljo iz lesene palete.  

Siva je precej dolgočasna barva brez sveže poživitve. Namesto klasične lesene omare lahko izberete kovinsko omaro v slogu garderob. 

Kaj pa okrasitev? Fantovi hobiji naj okrasijo stene. Grafiti, napisi, skejti, slušalke, inštrumenti in tudi zanimiva ogledala. 

Foto: www.homeadore.com, Amazing interior design, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki