Spalnica

Ideje za opremo spalnice

Ureditev sodobne spalnice

4/23/2013, 10:08 PM

Ideje za opremo spalnice

Ko si predstavljamo sodobno spalnico, najprej pomislimo na svetlo leseno pohištvo, belo posteljnino in monokromatske barve. Vendar sodobno še ne pomeni, da moramo žrtvovati karizmo ali osebnost. Pred vami je 10 odličnih idej, ki bodo vašo spalnico spremenile v tako očarljiv prostor, kot ste vi.

Contemporary Bedrooms-02-1 Kindesign


1. Nevtralno

Če želite sodoben videz za svojo spalnico, je nevtralna barvna paleta nujna. Ni treba izbrati svetlejših odtenkov, vendar če želite eleganten in preprost videz, se izognite živahnim barvam. 
 

Contemporary Bedrooms-003-1 Kindesign


2. Stene
 Če se odločite za tapeto ali hladno zidno barvo, pri čemer se bo ena stena razlikovala od ostalih treh, bo vaš prostor pridobil ostrino. Dodajte nekaj drugačnega, da bo stena resnično izstopala.

Contemporary Bedrooms-04-1 Kindesign

Contemporary Bedrooms-17-1 Kindesign

3. NE načičkanim stvarem
Če želite sodobno spalnico, so blazine z naborki prepovedane. Nevtralne stvari v spalnici glede na spol so najboljša izbira za mehek sodobni videz. Izogibajte se pinki barvi ali dekliškim pastelnim barvam in raje izberite bogat enobarvni tekstil.

Contemporary Bedrooms-05-1 Kindesign


4. Dodatki

Da bi se izognili dolgočasju v spalnici, uporabite dodatno opremo, ki jo bo polepšala in dodala poudarek enobarvnemu oblikovanju. Dodajte nekaj svetlih barv, zanimivo umetniško delo, pregrinjalo z elegantnim vzorcem v zadržanih barvah ali nekaj škatel za nakit in drobne predmete.
  

Contemporary Bedrooms-06-1 Kindesign

Contemporary Bedrooms-18-1 Kindesign


5. Učinkovito izkoristite
​​prostor
Če želite elegantno in sodobno spalnico, potem je navlaka zadnja stvar, ki jo potrebujete. Oglejte si nekaj fantastičnih spalnic, ki ponujajo domiselne rešitve za shranjevanje oblačil, čevljev in drugih predmetov, tako da bo vaš prostor videti prostoren in urejen.

Contemporary Bedrooms-007-1 Kindesign

Contemporary Bedrooms-16-1 Kindesign


6. Les

Svetel les, npr. bor ali javor, je veliko bolj učinkovit pri ustvarjanju sodobnega videza kot bolj tradicionalne vrste lesa. Masiven les je trpežnejši in ustvari dražji videz kot furnir.
 

Contemporary Bedrooms-08-1 Kindesign 


7. Moderna postelja
Poskrbite, da bo vaša postelja ustrezala prostoru. 

 

Contemporary Bedrooms-09-1 Kindesign
8. Vzglavje

Če ste se odločili, da boste obdržali svojo staro posteljo, lahko z novim vzglavjem ustvarite zanimiv element v sobi.
 

Contemporary Bedrooms-10-1 Kindesign


Posteljno vzglavje je lahko iz lepe
lesene obloge ali tkanine, lahko pa vključimo celo knjižno polico. Z vzglavjem lahko sobi dodate tudi nekaj sodobnosti brez večjih sprememb. 

Contemporary Bedrooms-11-1 Kindesign

Contemporary Bedrooms-14-1 Kindesign

Contemporary Bedrooms-19-1 Kindesign
9. Črno-belo

Enobarvni odtenki črne, bele in sive v trenutku preoblikujejo sobo v sodobne sanje. Bela posteljnina doda svež, čist dotik, ki ustvari popolno kombinacijo med klasičnim in modernim.
 

Contemporary Bedrooms-12-1 Kindesign


10. Kar najmanj pohištva
Osredotočite se na enega ali dva kosa. Vaše vodilo pri opremljanju naj bo preprostost. Vse, kar bo preživahno, preveč načičkano, preveč ekstremno, bo uničilo sodoben videz.
 

Contemporary Bedrooms-13-1 Kindesign
Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki