Dizajn

Jelovica prodira v Švico

Za Jelovico, ki zadnjih nekaj let uspešno povečuje prodajo lesenih montažnih hiš in objektov v tujini, je švicarski trg eden od pomembnejših.

STA 25.3.2014, 7:44

Dizajn

Jelovica, vodilni slovenski proizvajalec energetsko varčnih in okolju prijaznih hiš, v Švici še naprej zaznava rast prodaje svojih izdelkov. V nemško govorečem delu Švice so postavili sodobno zasnovano stavbo z luksuznimi stanovanji, so danes sporočili iz družbe.

Za Jelovico, ki zadnjih nekaj let uspešno povečuje prodajo lesenih montažnih hiš in objektov v tujini, je švicarski trg eden od pomembnejših. V Švici se investitorji za lesene objekte lažje odločajo, saj poznajo prednosti gradnje z lesom. Želijo naravne in ekološke materiale, obenem pa visoko energijsko učinkovite objekte. 

V nemško govorečem delu Švice so postavili sodobno zasnovano stavbo z luksuznimi stanovanji, ki je prva v tujini, pri kateri so uporabili sistem Lamtop. Ta omogoča več svobode pri oblikovanju individualnih hiš ali velikih objektov. Konstruiranje in izdelava elementov stavbe v Sloveniji, kasneje pa montaža objekta na lokaciji je zahtevala natančnost tudi zaradi zahtevane energetske učinkovitosti objekta, s pomočjo katere investitor pridobi sredstva za financiranje. 

"Individualne hiše in večji objekti, kot je ta, so za nas najboljše reference za naprej. Tako kupci poznajo kakovost naših izdelkov na zahtevnem trgu, kjer želimo še naprej dosegati rast prodaje," je povedal predsednik družbe Jelovica Gregor Benčina. 

Zaradi specifičnih zahtev trga je nenehen razvoj novih sistemov gradnje in iskanje inovativnih rešitev nujen, poudarjajo v Jelovici, ki je na letošnjem sejmu Dom predstavila dve pomembni novosti tudi domačim kupcem. Razvili so nov hibridni konstrukcijski sistem Termo Natur, ki združuje visoko energijsko varčnost in naravne materiale. Druga novost je že omenjeni sistem Lamtop.

 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi