Ideje za dom, nasveti, trendi

Kako okrasiti klubsko mizico?

Podobo klubske mizice je treba spreminjati z letnimi časi, pa čeprav je mizica nova ali stara.

Izbor D. Cigale 4/28/2014, 8:25 AM

Nasveti

Dnevne sobe so večnamenski prostori, kjer gledamo televizijo, se prehranjujemo, zabavamo in beremo. Oprema naj bo enostavna za vzdrževanje, vendar se zavedajte, da barve pomembno vplivajo na estetiko in izkušnjo prostora. Različne barve in materiali ustvarijo dinamičen prostor. Za romantično vzdušje potrebujete stenske ali namizne svetilke in kakšno svečo.

S pomočjo različnih detajlov, kot so zavese, slike, skulpture in drugi predmeti, se vzdušje v dnevni sobi dopolnjuje in bivanje postane še bolj prijetno. Kako okrasiti klubsko mizico, da bo privlačna točka v dnevno-bivalnem prostoru?

Lep cvet

Okrasitev mizice ni zgolj polnjenje površine z dodatki, ki ne ustrezajo drugim prostorom v hiši. Vaša klubska mizica potrebuje strukturo in sezonsko okrasitev, da bo zasijala. Spomladanska okrasitev mizice vključuje naravne elemente, npr. lepe spomladanske cvetlice. Majhen šopek tulipanov in narcis polepša prostor in mu doda sveže barve in teksturo.

Steklena vaza, MaravillaSiva vaza preproste oblike iz debelega stekla in z ozko odprtino za en cvet. Mere: 19 cm, Ø 20 cm. Številka izdelka: 5789176. Cena: 39,95 €. Prodaja Impressionen.de.

Knjige

 

Knjige na kavni mizici so klišejski način okrasitve mizice, ampak skupaj z drugimi unikatnimi izdelki knjige dodajo element prefinjenosti. Knjige lahko na večji pravokotni mizici razvrstite v več različno visokih kupčkov, na manjši okrogli mizici pa oblikujte en sam kupček. Izberite knjige, ki odražajo vaša zanimanja.

Vonj je poseben poudarek 

Klubska mizica naj izraža vašo osebnost. Ali obstaja boljši 'podpis' od vonja? Sveče ne odišavijo le sobe, ampak ustvarijo vzdušje. Če nimate svojega najljubšega vonja, izberite vonj po pomladi.

 

Svečnik iz steklaSvečnik je narejen iz prozornega stekla in starinskega kovinskega okvirja. Mere: 57 x 10 x 7 cm. Številka izdelka: 5600405. Cena: 24,95 €. Prodaja Impressionen.de.

Svečnik, MaravillaZaradi nežnega vzorca svečnik iz polirezina oddaja romantično svetlobo. Mere: 14,3 x 12,5 cm. Številka izdelka: 6375340. Cena: 12,95 €. Prodaja Impressionen.de.

Modni pladnji

Pladnji so odličen način, da zapolnijo in okrasijo prostor na vaši klubski mizici. Kovinski pladnji so to pomlad moderni in dopolnjujejo tako sodobne kot tudi rustikalne mizice. Pladenj je idealno zbirno mesto za drobne okraske – lepe kamne, školjke, drobne figurice, zbirko sveč, vazic … 

 

Mizica Drums, SoftlineS tekstilom oblazinjeno mizico oz. večnamenski stolček lahko dopolnimo s pladnjem. Cena: od 149,00 €. Prodaja Ambientedirect.com.

Pladenj PCH04Oblikovanje Pierre Charpin za Alessi. Cena: 109,00 €. Prodaja Ambientedirect.com. 

Glavni okras

Vsaka klubska mizica potrebuje poudarek, ki izstopa od ostalih predmetov. Ta bo izvabil občudujoče poglede in osrednjo točko. Bodite drugačni in vključite domiselne predmete.

Ptiček, Eames, VitraCena: 163,00 €. Prodaja Ambientedirect.com. 

Buda, MaravillaFigura iz sivega cementa. Mere: 15 x 14 x 24 cm. Številka izdelka: 4217535. Cena: 19,95 €. Prodaja Impressionen.de.

Ustvarjanje šik klubske mizice je enostavno, če vključite pet osnovnih vrst dodatkov. Uporabite pladnje, sveče, cvetje, knjige in domiselne predmete in vaša kavna mizica bo omamna.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki