Dizajn

Kuhinja je središče doma

Raznolika kuhinjska ponudba v salonu Elementare.

12/22/2012, 11:38 PM

Kuhinja je središče doma

Salon notranje opreme Elementare prepriča z raznoliko kuhinjsko ponudbo, ki se širi tako v cenovni smeri kot na področju sloga, dizajna, barvnih kombinacij, materialov in končnih obdelav.

V svoji ponudbi imajo tudi italijanske kuhinje Stosa, ki izražajo lepoto klasičnega sloga, linearnost in popolnost, kar ni presenetljivo, saj proizvajalec izvira iz Toskane, iz pokrajine, ki slovi po svojem šarmu in prefinjenosti. Stosa je vodilni proizvajalec na tem področju na italijanskem trgu, morda pa je presenetljivo, da je do leta 2001 proizvajal izključno klasične kuhinje z vrati iz masivnega lesa.

Kuhinje Stosa imajo izredno dobro razmerje med ceno in kakovostjo, čeprav sodijo v sam vrh po uporabljenih tehničnih rešitvah, materialih in obdelavi, so prijazne tudi do potrošnika.

Kuhinja Aida izžareva klasiko, ne da bi izgubila povezanost s tehnološkimi prednostmi današnjega časa, pa naj bodo to posamezni materiali ali zaključeni kuhinjski elementi. Premišljene podrobnosti pa tvorijo udoben in harmoničen prostor. 

Če oklevate med klasičnim in modernih slogom, a vam nobeden od njiju ni popolnoma pisan na kožo, si oglejte kuhinjo Malibù iz modernega Stosinega programa Look. Ta je zasnovan modularno, ravne linije elementov pa lahko nadgradite z nepravilnimi oblikami ter tako ustvarite razgibanost in zanimivost. Laminat v štirih imitacijah lesa da kuhinji odpornost na zunanje vplive ter brezčasno obliko, z enimi najboljših vodil na svetu G*GRASS pa je zagotovljeno gladko odpiranje in zapiranje elementov, kot je nesporna tudi njihova obstojnost in dolga življenjska doba.

Kuhinja Beverly reinterpretira klasiko z modernim pristopom, z elegantnimi oblikami in barvanim lesom. Moderen dizajn, prepleten s tradicionalno postavitvijo, je kot nalašč za urban način življenja. Kuhinja diha sodoben dizajn skozi svoje linije, teksturo in ergonomijo, svojo klasično naravo pa kaže na frontah kuhinje. Njena raznolikost osvoji oba svetova: modernega in klasičnega. Kombinacija materialov, lesa in oblik pričara izviren slog, ki prepleta toplino in modernost.
Kuhinja Stosa Allegra je paradni konj moderne, modularno zasnovane linije Look, za katero je značilno, da lahko bolj običajne dimenzije elementov nadgradite z nepravilnimi oblikami ter tako pridobite razgibanost sicer ravnih linij. Je kuhinja, ki uporablja odpiralni sistem brez ročajev. Cena 3-metrske tipske postavitve kuhinje Allegra je na voljo že od 2.127,83 €.
Še nekaj novosti z letošnjega sejma Eurocucina v Milanu:
Modele kuhinj in informacije o njih najdete na spletni strani www.elementare.si ali v Salonu notranje opreme Elementare na Resljevi cesti 1 v Ljubljani.

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki