Kuhinja

Milano: črna moderna kuhinja by Minacciolo

Silvio Stefani je v sodelovanju s pohištvenim proizvajalcem Minacciolo zasnoval loft mansardno stanovanje v metropolitanskem Milanu in stanovanje odel v temno kovino. Barvno paleto sestavljajo: črna kovina (matirana kot tudi s sijajem), siva betonska tla in les (črn in naraven). Stanovanje je skrivnostno in močno, temno in svetlo, zračno in minimalistično.

Ambientdizajn 3/17/2016, 8:32 AM

''Črna kovina in temen les združena skupaj, ustvarjata scenografijo s kiparskim vplivom," so dejali oblikovalci podjetja Minacciolo.

Vsak 'soba' oziroma območje v odprtem mansardnem stanovanju ima še eno kreativno podrobnost, saj kovino dopolnjujeta tudi temno siva ali črna barva. V središču kuhinje sta dve samostoječi napi Mammut. Večino kuhinjskih nap je težko ne opaziti, za napi Mammut pa velja, da je nemogoče, da jih ne bi opazili.

Oblikovalec Stefani je vključil v dizajn tudi leseno omaro Natural Skin in večnamenski blok Mina. Natural Skin je značilno pusta minimalistična omara, medtem ko se Mina bolj ozira na tradicijo. Dva različna stila sobivata v popolni harmoniji.

Skladnost lesa, obdelanega s posebnim postopkom, in gladkost kovine ustvarjata popolno ravnovesje.

Te zanimajo, katere barve in barvne palete bodo prevladovale v obdobju 2016-17? Kateri materiali, oblike, postavitve in rešitve bomo pogosteje videli v kuhinjah? V katero smer bosta krenila razvoj in dizajn pri nekaterih vodilnih oblikovalcih oziroma blagovnih znamkah? Klikni na povezavo in najdi vse odgovore o kuhinjskih trendih za obdobje 2016–2017 v nadaljevanju članka.

Miza Frame by Minacciolo ima okvir, izdelan iz masivnega lesa, na katerem je nameščeno polirano jeklo, ki se odlično ujema z lestencem, izdelanim iz kuhinjskih posod. Na tem mestu je kovina zapustila svoj naravni srebrni sijaj in zdi se, da je skoraj gola.

Navdih:

Moderno stanovanje, ki ga je leta 2013 zasnoval arhitekturni biro UdA, se nahaja na trgu Piazza San Carlo v piemontski prestolnici Torino (Italija). Kaj imajo skupnega značilni italijanski trgi s filmskih platen, Fruttero-Lucentinijeve kriminalke in stanovanje arhitektov A. Marcanteja in A. Teste (UdA ARCHITECTS) s pogledom na trg Piazza San Carlo skozi polkrožno okno stavbe na ulici Via Roma sredi Torina? Množico namigov, ki se prepletajo kot v detektivki. To je stanovanje, ki je zaradi metafizičnega pogleda na oblikovanje bivalnega okolja izven običajnega konteksta.

Neobičajna moderna kuhinja nekuhinjskega videza, ki se nahaja v Montrealu (Kanada), je oda potovanjem in spominom nanje, prenova kuhinje pa se je začela z globoko željo, da bi bil kuhinjski prostor spomin in pričevalec lastnikovih popotniških dogodivščin. Rezultat prenove je elegantna, dinamična in neobičajna kuhinja nekuhinjskega videza, ki je ne samo zelo osebna in unikatna, ampak pripoveduje zgodbo o edinstvenih predmetih, ki so v njej.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki