Kuhinja

Minimalistična hiša s kuhinjo v kleti in dvoriščem

Prenova klasične hiše v osrednjem Londonu v moderno minimalistično hišo z zasebnim dvoriščem je projekt arhitektke Amrite Mahindroo. Eleganten in preprost, a hkrati svež in izrazen projekt, ki spremeni mestno življenje v izpolnjujočo izkušnjo.

Ambientdizajn 6.6.2016, 16:10

Ohranjena fasada in značilnosti, npr. visoki stropovi, velika okna, kombinacija lesa in bele barve, ki jih dopolnjuje sodobno pohištvo in elegantna oprema, sestavljajo vedro in edinstveno vzdušje prenovljenega doma.

Zaradi izčiščenih linij, naravne palete materialov, nežnih in mehkih tekstur ter svetlih barvnih kombinacij je končni izraz dekorja eleganten in klasičen.

Arhitektka je novo moderno kuhinjo s kuhinjskim otokom uredila v kleti, lebdeče stopnišče, ki vodi v klet, pa je vidno že na vhodnih vratih. V kuhinji se funkcionalnost in minimalizem bele barve dopolnjujeta z zasebnim dvoriščem, ki je viden skozi panoramsko okno, ter obiljem naravne svetlobe. 

Navdih: Moderna bela kuhinja, ki je povezana z vrtom

Zasebno dvorišče s paneli iz bambusa, klopmi, ki so mešanica modernega in klasičnega, saj so izdelane iz lesa in betona, in lepo urejenim zelenjem je mirna oaza sredi velemesta.

Navdih: 7 načinov, kako zagotoviti zasebnost na vrtu

Marmor sive barve, les karamelnega odtenka, črni kovinski poudarki in steklo pristajajo klasični in brezčasni lupini stavbe. Dobro uravnotežen dekor, ki združuje staro in novo, zagotavlja stil in udobje v hitečem urbanem življenju.

Lastniki in njihovi obiskovalci vstopijo v klasično predsobo, se sprehodijo mimo tradicionalnega kamina, jedilnice in stopnišča, na koncu pritličja pa doživijo presenečenje - v novi dnevni sobi se je tradicionalno popolnoma umaknilo modernemu stilu in pohištvu, interier dnevne sobe pa je z novimi okni in stekleno povezavo s kletjo dobil popolnoma novo dimenzijo.

Prenovljena hiša ima tri kopalnice, vse pa prekriva marmor sivega odtenka v različnih velikostih in obdelavah.

Navdih za marmor: Kako vključiti marmor v notranje opremljanje, Marazzi: Allmarble je združitev stila in udobja

Navdih za ureditev bivalnih prostorov v kleti poiščite v naslednjih člankih:

Nova minimalistična dnevna soba se nahaja v kleti

Klet je postala osrednji prostor z izhodom na vrt

Moderna črna kuhinja v kleti ima izhod na vrt

Stekleni prizidek za kuhinjo, dnevna soba v kleti

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki