Kuhinja

Moderna kuhinja, ki je srce doma

Podjetje Greenbox Architecture je v Sydneyju v Avstraliji leta 2016 zasnovalo sodobno dvonadstropno hišo. Morda že kar malce obrabljeno zvenijo besede, da je kuhinja srce in središče doma, a v tem primeru je dom nastal okoli kuhinje.

Ambientdizajn 8/4/2016, 2:06 PM

Moderna kuhinja bele barve in s kuhinjskim otokom ni pravzaprav nič posebnega, saj so lastniki želeli nevpadljivo kuhinjo, ki jim bo dolgo časa služila, a oblikovalci so nevtralnim površinam dodali nekaj elementov, ki privabljajo poglede ter navdušujejo s svojo funkcionalnostjo.

Namesto kuhinjske obloge nad pultom so arhitekti raje izbrali ozko okno. Grm in spreminjajoča svetloba poskrbita za vtis, da moderno kuhinjo krasi akvarij. Tik nad kuhinjo se nahaja strešno okno, ki poskrbi za skrivnostno osvetlitev in sodoben poudarek interierja.

Panoramsko okno je povezava in prehod med interierjem ter vrtom. V poletnem času se moderna kuhinja pomembno razširi na vrt, saj se tam nahajata zunanja kuhinja in jedilnica.

Navdih: Poletje je že skoraj tu: uredimo zunanjo kuhinjo

Moderna kuhinja skriva še en detajl, ki ne vpliva na estetsko podobo kuhinje, s svojo funkcionalnostjo pa močno pripomore k organiziranosti družine. Za vrati se namreč skrivata shrambi za živila in čistila ter pralnica.

Nad pravokotnim dnevno-bivalnim delom in leseno teraso se pompozno dviga trapezasti kubus z leseno fasado, v katerem se nahaja glavna spalnica.  

Foto: Anthony Fretwell, www.homeadore.com 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki