Kuhinja

Moderna kuhinja s klasičnim pridihom

Moderna kuhinja je del elegantnega stanovanje na ulici Bassett Road v Londonu, ki ga je zasnovalo podjetje De Rosee Sa Architects. Notranjost stanovanja zaznamuje svetla barvna paleta s temnejšimi odtenki na hodnikih, ki dajejo občutek prefinjenosti. Zaradi odstranitve stene in spuščenega stropa je prostor popolnoma drugačen. Nastala je moderna majhna kuhinja odprtega tlorisa, ki vas bo navdušila s klasično svežino in preprostim dizajnom.

Ambientdizajn 24.3.2016, 16:03

Kmalu po nakupu stanovanja sta mlada lastnika najela podjetje De Rosee Sa Architects, da bi osvetlili sivo notranjost doma, predvsem pa odprli notranje utesnjene prostore.

Lastnika sta želela zabavno mešanico klasičnega in sodobno zasnovanih prostorov, še posebej svetle kuhinje in dnevne sobe v odprtem tlorisu.

V dnevno-bivalnem prostoru arhitekti niso izvedli večjih sprememb in površina kuhinje je glede na stanje pred prenovo nespremenjena, prostor pa je kljub temu popolnoma drugačen. Stena med majhno kuhinjo in dnevno sobo ter spuščeni strop sta pripomogla k občutku utesnjenosti v prostoru, zato so ju odstranili.

V novourejeni kuhinji je niz visokih omar poravnan s steno, prostora pa je dovolj tudi za manjši kuhinjski otok, ki poveča delovno površino in pripomore k sodobni podobi. Leseni elementi poskrbijo za toplino v prostoru, medtem ko marmor na steni, pultu in kuhinjskem otoku da čist, eleganten videz. 

Navdih:

Kolekcija Allmarble by Marazzi je prefinjena interpretacija marmorja, ki s subtilno eleganco združuje stil in udobje. Rezultat raziskav in tehnoloških procesov je kolekcija sedmih skrbno izbranih odtenkov, ki so na voljo v štirih obdelavah. Od tradicionalno razkošne, naravne in strukturirane obdelave do svileno gladke površine, svilnate na otip, ki spominja na marmor, katerega značilni videz nastane šele z dolgoletno uporabo. Allmarble nudi razkošen videz marmorja, a udobje keramike. Več v Marazzi: Allmarble je združitev stila in udobja.

Foto: www.homedsgn.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki