Ideje za dom, nasveti, trendi

Vroči trendi kopalniške opreme

Kopalniški trendi se v letu 2014 odmikajo od strogega minimalizma oglatih oblik, boemskih in vintage trendov preteklosti (čeprav niso popolnoma potisnjeni v pozabo) in iščejo svoj izraz v minimalizmu zaobljenih oblik, ki bolj ustreza toplini doma.

Danijela Cigale 3/26/2014, 12:25 PM

Nasveti

Tudi azijski minimalizem in neobarok z novimi ali s prenovljenimi starinami v modernih (pastelnih ali močnih) barvah se umikata bolj umirjenim trendom. Kopalnice postajajo elegantni prostori, v katerih prevladujejo zadržane barve, splošen vtis pa je razkošen. Keramika je največkrat enobarvna in v pomirjujoči bež in peščeni barvi, odtenkih skrivnostne sive in belo-črnih kombinacijah. Na prvi pogled preprosta keramika je polna tekstur (učinek klesanega kamna), posebnih učinkov (videz lesa) in tudi razkošnih ornamentov.

 

Ker je beton s svojo minimalistično podobo v modni milosti notranjega opremljanja, vse pogosteje videvamo čudovite sodobne kopalnice, v katerih je poleg betonskih tal osrednji element stena iz lesenega mozaika ali recikliranega lesa. Les vnese v prostor občutek rustikalnega in tudi topline, kristalni lestenec, ki dopolnjuje sodobno LED-razsvetljavo, pa občutek razkošja in nasprotja.  

 

 

CVETLIČNI VZORCI NA KERAMIČNIH PLOŠČICAH 

Kolekcija Azulej, Mutina, oblikovanje Patricia Urquiola
Svojevrstno presenečenje in nasprotje minimalizma so zelo pisane ploščice s cvetličnimi in grafičnimi vzorci, ki spominjajo na tradicionalno keramiko v španskih hišah. Kolekcijo Azulej je ustvarila Patricia Urquiola za podjetje Mutina. Poigrala se je s cementom in eksperimentirala z digitalnimi tiskarskimi tehnikami, ki omogočajo proizvodnjo inovativnih izdelkov. Vzorci namenoma združujejo različne estetske izraze: spomine, geometrijske like, cvetlične vzorce, katere lahko polagamo v vse smeri. 

KOPALNIŠKO POHIŠTVO

 

V sodobnih kopalnicah je velika pozornost namenjena shranjevalnim površinam (velika omara, predalnik pod umivalnikom), da so kopalnice čiste in urejene, vzdrževanje redu pa preprosto. Prevladujejo beli, sivi in leseni odtenki. V preteklosti je prevladovalo pohištvo s sijajem, vedno pogosteje pa lahko opazimo tudi materiale s strukturo. Če vam je všeč dizajnersko pohištvo, vendar ni sredstev zanj, je Ikeina visoka kopalniška omara iz kolekcije Godmorgon cenovno ugodna rešitev. Še vedno velja, da če je v kopalnici dovolj prostora, pralni in sušilni stroj zaprite v vgradno omaro z drsnimi vrati. 

SPA PROSTOR

 

Kopalnica naj bo elegantna in razkošna. Naj bo prostor, v katerem se boste lahko sprostili. Velika prostostoječa kad ali tuš naj bosta osrednja točka v prostoru, ki bo pomagala ustvariti spa vzdušje. Zelo zaželeno je, da se kopalnica odpira v zunanji prostor, na vrt, vendar je to mogoče le v zasebnih hišah. 

ZAPELJIVE OBLIKE

 

Kopalnica v čudovitih odtenkih in materialih, s sijajnimi odsevi ter čutno razsvetljavo – to so kompozicije iz kolekcije Arbi (Atma), ki so vsakokrat drugačne in naredijo prostor čaroben, zapeljiv in osvežujoč. 

Ker so slovenske kopalnice v večstanovanjskih zgradbah prej majhne kot velike, poskrbite:

- za dober izkoristek majhnega prostora,

- naj bo dovolj shranjevalnega prostora, ki pa vseeno ne sme biti zajeten,

- elegantno arhitekturo, 

- sodobno umetno razsvetljavo, 

- kakovostno opremo.

 

Uspeh tega prostora zagotavlja združitev udobja, izkoriščenosti in dobre osvetljenosti na majhnem prostoru. 

Blagovne znamke Mutina, Agape, Kos, Globo in mnoge druge zastopa in prodaja INTERRIERshowroom, www.interrier.si. Blagovno znamko Atma in mnoge druge zastopa in prodaja salon Mobile, www.pohistvo-mobile.si. Blagovne znamke Fap Ceramiche, Antoniolupi in druge zastopa in prodaja Rolich s.r.l., www.rolich.eu.

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice