Navdih, dekoracija doma

Vabilo na poroko: kaj podariti mladoporočencema?

Ne moremo si predstavljati romantične poroke brez cvetja, čudovitih oblačil brez dodatkov, prav tako pa so dodatki nepogrešljivi tudi v domu, saj zagotavljajo, da je dom lep, bogat in oseben. Pogosto se nam zdi, da porabimo denar za predmete, ki niso tako nujno potrebni za bivanje, vendar močno pripomorejo k estetski podobi in udobju. Ste prejeli povabilo na poroko in razmišljate o poročnem darilu, potrebah mladoporočencev …?

Ambientdizajn 5/30/2017, 8:28 AM
Darilo v obliki denarja reši marsikatero zagato, saj mladoporočenca najbolje poznata svoje želje in potrebe, ni podvojenih daril niti težav z napačnim, neprimernim darilom. Mladoporočenci, ki pripravljajo poroko in hkrati opremljajo tudi svoj skupni dom, racionalno in preudarno izbirajo notranjo opremo in dodatke, saj denar nezadržno odteka za najrazličnejše izdatke.

Mladoporočenca bi zagotovo rada prihranila pri dodatkih, čeprav se zavedata, da dom potrebuje nekaj čudovitih dodatkov, saj okrasijo dom. Vaše darilo je lahko tudi bolj osebno od kuverte z denarjem. Ker drage stvari ne opredeljujejo stila, vam predstavljamo 6 poročnih daril oziroma predmetov, v katere je vredno vlagati, ne glede na stil. Če dobro poznate mladoporočenca in njun okus, ju boste z naslednjim darilom zelo osrečili.1. Umetniško delo


Za mladoporočenca izberite umetnino, ki ju bo navdihnila ali spomnila na kakšen dogodek, čustvo, razpoloženje, potovanje … Naj v umetnini uživata ob vsakem pogledu. Cena ni pomembna. Ni nujno, da je umetnina pomembno delo uveljavljenega avtorja, ampak je lahko tudi zanimiv motiv, umetniška črno-bela fotografija, poster, ki ga lahko obogatite z nenavadnim okvirjem.


2. Preproga


To je še en element, ki polepša dom. Velikost preproge naj bo usklajena z velikostjo prostora. Čeprav so majhne preproge videti srčkane, velika preproga pod jedilno mizo ali v dnevni sobi določi območje in mu da eleganten poudarek. 
3. Posteljno pregrinjalo ali posteljnina


Lepo pregrinjalo polepša prav vsako posteljo. Izberite presenetljivo barvo, ki bo izstopala na eleganten način ter bosta mladoporočenca ob njej začutila svežino, ali pa izberite prefinjeno nevtralno posteljnino iz finega platna.
4. Vaze


Lepa vaza naredi čudež. Včasih je dovolj enostavna vaza, ki že sama ali pa z enim cvetom polepša prav vsak prostor.
5. Udoben naslanjač


To je ena od stvari v domu, ki je zagotovo uporabna, a tudi lepa. Če gledate televizijo, berete knjigo ali pa se sproščate, je udoben naslanjač potreben, še posebej, če pritegne pozornost s svojim prefinjenim videzom. Vsakokrat, ko bosta mladoporočenca sedla nanj, se bosta spomnila na vas.
6. Kakovostna posoda


V kakovostni posodi lahko tudi uživamo, medtem ko kuhamo. Čeprav sta funkcionalnost in kakovost najpomembnejši stvari pri posodi, razmislite tudi o oblikovanju, ko izbirate posodo. Manjši set posode ali samo ena posoda s kuharsko knjigo je odlična popotnica za lastno gospodinjstvo in začetek novega življenjskega obdobja.

Navdih:

Zabava ob vselitvi je dogodek, ki ga vsak lastnik nepremičnine želi čim prej gostiti, saj zabava pomeni tudi konec zahtevnega obdobja gradnje, prenove in selitve. Zabava je lep način, da povabite svoje sorodnike in prijatelje v svoj novi dom in se jim zahvalite za pomoč, hkrati pa je tudi odlična priložnost, da spoznate nove sosede. Če ste povabljeni na vselitveno zabavo, ne pojdite praznih rok. Več v članku Ne brez darila na zabavo ob vselitvi v novi dom.

Andrej Mercina, Triiije: 'Ustvarjamo za ljudi!'

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/d. Cigale Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki