Danes je valentinovo. Praznujte z najdražjimi

Navdih, dekoracija doma


Navdih, dekoracija doma

PRAZNIKI, DEKORACIJA DOMA TER USTVARJANJE VZDUŠJA

Barve pomembno vplivajo na nas in naše počutje. Če sledite intuiciji, boste izbrali barvo, ki se dobro počuti v vašem domu, prav tako pa tudi vi ob njej. Morda vam je všeč večina barv, vendar nekatere barve dojemamo bolj praznične. Ste že razmišljali o praznikih in praznični dekoraciji doma? Priljubljene božične barve so rdeča, zelena, bela, zlata in srebrna. Če je rdeče-zlata kombinacija tradicionalno priljubljena, je božična dekoracija doma v beli in zeleni barvi sveža in naravna kombinacija. Zelena barva je pomirjujoča barva, v prostor prinese svežino, naravo, veselje in življenje. Zelena je barva stoterih odtenkov, ki jo lahko kombiniramo s številnimi drugimi barvami. Prazniki, še posebej velikonočni, so najlepši, ko zelenje ozeleni, pirhi pa so nežnih in optimističnih odtenkov.

Božič in dekoracija doma

Tradicionalni božični okraski so topli in vabljivi, vendar tradicionalni, podedovani novoletni okraski morda ne bodo primerni za vaš dom, če ste ljubitelj modernega dizajna. Ni nujno, da mora biti božična dekoracija rdeče in zelene barve, da bo praznično. V rubriki Navdih najdete dekorativne ideje za praznike in izdelavo novoletnih okraskov, ki bodo najprimernejši za vaš dom. Poiščite edinstvene sodobne božične dekorativne ideje za sodoben dom. Če pa je vaš dom klasično opremljen, lahko izberete dekoracijo v belih, bež in zlatih odtenkih, in dom bo zahvaljujoč svetlim odtenkom in lesu topel, svetel in vabeč. Čarobnost praznične topline boste začutiti že na vhodnih vratih. Med božično-novoletnimi prazniki ustvarijo posebno vzdušje novoletni okraski in novoletna smrečica oz. božično drevesce. Drevesce in drugo okrasje mora ustrezati domu. Če ste bili za božič tradicionalni, lahko do novega leta poskrbite tudi za netradicionalno, moderno okrasitev. Z modernim stenskim ali namiznim drevescem lahko okrasite otroško sobo, hodnik, jedilno mizo, steno ...

Velika noč in dekoracija doma

Velika noč je velik praznik, zato so tudi priprave nanj velike. Velika noč in pomlad so najbolj svetli, barviti in veseli dnevi v letu. Energija, ki jo prinaša velika noč, spodbuja našo ustvarjalnost in spretnost. Zanimive velikonočne dekorativne ideje vedno spodbudijo našo domišljijo.

Tulipani in dekoracija mize

Tulipani so najbolj priljubljeno in občudovano spomladansko cvetje po vsem svetu. Šopek tulipanov daje igriv izraz in prinaša veliko nove in sveže energije v dom. Šopek tulipanov kupite v soboto na tržnici. Vaša jedilna miza bo v trenutku bolj praznična, če jo boste okrasili s tulipani.

Valentinovo in dekoracija doma

Valentinovo je s (prevelikimi) plišastimi medvedi, vrtnicami in bonbonierami precej kičast praznik. Mnenja in odnos do tega praznika prepuščamo vam, valentinovo pa je zabavna priložnost, kako prinesti nekaj rožnato-rdečih ali belo-črnih poudarkov ter ljubezni v dom sredi zime. Zakaj ne bi namesto izrabljene rdeče in rožnate raje izbrali črno-belo dekoracijo?