Navdih, dekoracija doma

Božična okrasitev, prežeta s skandinavskim stilom

Tale sodoben dom so okrasili za praznike, navdih za božično okrasitev pa je lastnica črpala iz skandinavskih oblikovalskih elementov, ki ustvarjajo prijeten dom v Waterlooju (Ontario, Kanada). Lastnica doma je Tara Ballantyne, stilistka za hrano, pripomočke in dekoracijo. Navdih za božično okrasitev je Tara dobila v skandinavskem stilu in na Norveškem, kjer je nekaj let živela z možem.

Ambientdizajn 14.12.2015, 8:02

Notranjost doma meri 158 kvadratnih metrov, glavni dnevno-bivalni prostor pa je urejen v odprtem tlorisu. Dom je poln življenja in primeren za bivanje štiričlanske družine. Notranja oprema je kombinacija svetle barvne palete in stilskega modernega pohištva. Skandinavski vplivi so vidni povsod, tako v teksturah, umetnem krznu in obrtniških podrobnostih, ki so prisotne v celotnem domu.

Številni dekorativni dodatki, ki jih je mogoče videti v tem domu, je lastnica kupila na Norveškem, druge je izdelala sama. Tara je pri okrasitvi doma za praznike upoštevala ista dekorativna načela, kot jih upoštevajo Norvežani, in sicer okrasitev z ročno izdelanimi okraski. To je tisto, kar ustvarja praznično vzdušje in boste opazili raztreseno po celotnem domu.

Navdih: Zara Home: dekoracija doma za praznike

Ker so dnevi v tem letnem času na Norveškem zelo kratki, je notranjost doma prežeta s svetlobo in toplino, da preženeta temo. Tara je okrasila dom s svetlo barvno paleto, krznom in z odejami, medtem ko okrasitev s papirnatimi zvezdicami, z lučkami in s svečami ustvari pravi skandinavski stil in čaroben praznični dekor.

Navdih: 10 nasvetov, ki omilijo zimsko otožnost

Brezova veja je postala adventni koledar. Drobna darilca so nanizana na vrvice, otroci pa jih odpirajo vsak dan do božiča!

Skandinavski stil je tako topel in udoben, kovinski poudarki zlate, bakrene in srebrne barve pa prinašajo v minimalistični dekor nekaj iskric in igrivosti. Ročno izdelane podrobnosti dodajo poseben pečat, še posebej ročno izdelani venčki in okraski.

Navdih:

Božični okraski in dekorativne ideje za praznike

Brezčasno božično drevo, ki je v sožitju z naravo

Z belo in zeleno barvo okrašen dom za božič

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Majhno belo stanovanje, veliko 42 m2

To majhno belo stanovanje se nahaja v Tel Avivu v Izraelu, leta 2017 pa ga je zasnoval Yael Perry. Stanovanje meri 42 m2 in ga uporabljajo kot počitniško stanovanje. Oblikovalec je stanovanje spremenil v svetel prostor minimalističnega stila. Več

Moderna hiša v Italiji s toplim sodobnim vzdušjem

Moderno dvonadstropno hišo v Italiji so leta 2016 temeljito prenovili. Zasnovo sodobne ureditve je naredil arhitekt Davide Conconi. Bela barva in topel les sta določila podobo in vzdušje prenovljenega interierja. Več

Moderno stanovanje v sodobnem klasičnem stilu

Elegantno stanovanje, ki se nahaja v Varšavi, je leta 2017 oblikoval Fuss Studio. Oblikovalci so prenovili stanovanje v sodobnem klasičnem stilu, pri tem pa so uporabili močne barve in mehke pastelne barve. Več

Razkošno stanovanje za mlado 4-člansko družino

Luksemburško stanovanje je zasnoval in prenovil ugledni litovski oblikovalski studio Interjero Architektūra. V tem prenovljenem domu so kot značilen oblikovalski podpis uporabljene bogate teksture, grafične podrobnosti, izrazne barve, trendovski oblikovalski elementi in umetniški kosi pohištva, zato si ureditev stanovanja zasluži, da jo raziščemo. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki