Navdih, dekoracija doma

Božična okrasitev, prežeta s skandinavskim stilom

Tale sodoben dom so okrasili za praznike, navdih za božično okrasitev pa je lastnica črpala iz skandinavskih oblikovalskih elementov, ki ustvarjajo prijeten dom v Waterlooju (Ontario, Kanada). Lastnica doma je Tara Ballantyne, stilistka za hrano, pripomočke in dekoracijo. Navdih za božično okrasitev je Tara dobila v skandinavskem stilu in na Norveškem, kjer je nekaj let živela z možem.

Ambientdizajn 14.12.2015, 8:02

Notranjost doma meri 158 kvadratnih metrov, glavni dnevno-bivalni prostor pa je urejen v odprtem tlorisu. Dom je poln življenja in primeren za bivanje štiričlanske družine. Notranja oprema je kombinacija svetle barvne palete in stilskega modernega pohištva. Skandinavski vplivi so vidni povsod, tako v teksturah, umetnem krznu in obrtniških podrobnostih, ki so prisotne v celotnem domu.

Številni dekorativni dodatki, ki jih je mogoče videti v tem domu, je lastnica kupila na Norveškem, druge je izdelala sama. Tara je pri okrasitvi doma za praznike upoštevala ista dekorativna načela, kot jih upoštevajo Norvežani, in sicer okrasitev z ročno izdelanimi okraski. To je tisto, kar ustvarja praznično vzdušje in boste opazili raztreseno po celotnem domu.

Navdih: Zara Home: dekoracija doma za praznike

Ker so dnevi v tem letnem času na Norveškem zelo kratki, je notranjost doma prežeta s svetlobo in toplino, da preženeta temo. Tara je okrasila dom s svetlo barvno paleto, krznom in z odejami, medtem ko okrasitev s papirnatimi zvezdicami, z lučkami in s svečami ustvari pravi skandinavski stil in čaroben praznični dekor.

Navdih: 10 nasvetov, ki omilijo zimsko otožnost

Brezova veja je postala adventni koledar. Drobna darilca so nanizana na vrvice, otroci pa jih odpirajo vsak dan do božiča!

Skandinavski stil je tako topel in udoben, kovinski poudarki zlate, bakrene in srebrne barve pa prinašajo v minimalistični dekor nekaj iskric in igrivosti. Ročno izdelane podrobnosti dodajo poseben pečat, še posebej ročno izdelani venčki in okraski.

Navdih:

Božični okraski in dekorativne ideje za praznike

Brezčasno božično drevo, ki je v sožitju z naravo

Z belo in zeleno barvo okrašen dom za božič

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Eklektični šik enodružinske hiše

Barvita in eklektična enodružinska hiša se nahaja v kraju Larchmont v New Yorku. Leta 2017 jo je prenovilo podjetje colorTHEORY Boston. V dizajnu so oblikovalci združili mnogo trendov, barv ter stilov ter jih tankočutno združili v eklektično celoto. Več

Moderno stanovanje, ki ga oživijo popotni spominki

V Sofiji v Bolgariji se nahaja moderno stanovanje, ki ga je leta 2011 oblikovalo podjetje Tchenguelieva Staynov Architects. Potovanja kot strast in večkulturne izkušnje so navdihnile koncept tega stanovanja, kjer predmeti s celega sveta dajo življenje sodobni notranji opremi. Več

Čudovita počitniška hiša z mediteranskim dekorjem

Spektakularno prenovo počitniške hiše, ki se nahaja v Cala Vinyesu na Majorki, je zasnoval arhitekt Jaume Alomar skupaj s podjetjem LF91 Project Management. Oblikovanje počitniške hiše je težilo v smeri brisanja mej med zunanjostjo in notranjostjo. Panoramski razgled je popolnoma vključen v svež, avantgarden in mediteranski dekor. Več

Moderna lesena kuhinja z betonskim pultom

Podjetje i.s.m. architects, ki je zasnovalo moderno hišo v Grimbergnu v Belgiji, je znano po širokem naboru projektov, ki segajo od kavarn do muzejev, podjetje Orbit pa je zasnovalo sistem razsvetljave, ki uravnoteži industrijske in tople elemente v družinskem domu. Lastniki so izbrali obe podjetji, ker so iskali nekaj posebnega. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki