Navdih, dekoracija doma

Božična okrasitev, prežeta s skandinavskim stilom

Tale sodoben dom so okrasili za praznike, navdih za božično okrasitev pa je lastnica črpala iz skandinavskih oblikovalskih elementov, ki ustvarjajo prijeten dom v Waterlooju (Ontario, Kanada). Lastnica doma je Tara Ballantyne, stilistka za hrano, pripomočke in dekoracijo. Navdih za božično okrasitev je Tara dobila v skandinavskem stilu in na Norveškem, kjer je nekaj let živela z možem.

Ambientdizajn 14.12.2015, 8:02

Notranjost doma meri 158 kvadratnih metrov, glavni dnevno-bivalni prostor pa je urejen v odprtem tlorisu. Dom je poln življenja in primeren za bivanje štiričlanske družine. Notranja oprema je kombinacija svetle barvne palete in stilskega modernega pohištva. Skandinavski vplivi so vidni povsod, tako v teksturah, umetnem krznu in obrtniških podrobnostih, ki so prisotne v celotnem domu.

Številni dekorativni dodatki, ki jih je mogoče videti v tem domu, je lastnica kupila na Norveškem, druge je izdelala sama. Tara je pri okrasitvi doma za praznike upoštevala ista dekorativna načela, kot jih upoštevajo Norvežani, in sicer okrasitev z ročno izdelanimi okraski. To je tisto, kar ustvarja praznično vzdušje in boste opazili raztreseno po celotnem domu.

Navdih: Zara Home: dekoracija doma za praznike

Ker so dnevi v tem letnem času na Norveškem zelo kratki, je notranjost doma prežeta s svetlobo in toplino, da preženeta temo. Tara je okrasila dom s svetlo barvno paleto, krznom in z odejami, medtem ko okrasitev s papirnatimi zvezdicami, z lučkami in s svečami ustvari pravi skandinavski stil in čaroben praznični dekor.

Navdih: 10 nasvetov, ki omilijo zimsko otožnost

Brezova veja je postala adventni koledar. Drobna darilca so nanizana na vrvice, otroci pa jih odpirajo vsak dan do božiča!

Skandinavski stil je tako topel in udoben, kovinski poudarki zlate, bakrene in srebrne barve pa prinašajo v minimalistični dekor nekaj iskric in igrivosti. Ročno izdelane podrobnosti dodajo poseben pečat, še posebej ročno izdelani venčki in okraski.

Navdih:

Božični okraski in dekorativne ideje za praznike

Brezčasno božično drevo, ki je v sožitju z naravo

Z belo in zeleno barvo okrašen dom za božič

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Minimalistično stanovanje AT v Frankfurtu

Tole minimalistično stanovanje, ki ga je leta 2017 oblikoval Mohamed Moussa, se nahaja v Frankfurtu v Nemčiji. Prostorno stanovanje, ki meri 135 kvadratnih metrov, je opremljeno z minimalistično opremo, hkrati pa zasebni prostori služijo tudi kot poslovni prostori. Več

Moderno urbano stanovanje P. 26

Urbani luksuz oziroma moderno urbano stanovanje, ki ga je ustvarila arhitekturna ekipa Slava Balbek, Alexander Ivasiv in Yulia Tkachenko, se nahaja v Kijevu. Novi ukrajinski arhitekturni in oblikovalski studii postajajo pomembni akterji na področju arhitekture, projekti, ki prihajajo iz tega dela sveta, pa vedno nosijo trendovske ter oblikovalske rešitve, kjer se razkošen občutek prepleta z modernimi poudarki. Več

Penthouse stanovanje z odprto kuhinjo v črni barvi

To sodobno penthouse stanovanje v Barceloni je leta 2017 zasnovala arhitektka Susanna Cots. Susanna Cots je v tem stanovanju združila nevtralne barve, hrastov les, izčiščene linije notranjih kubusov ter steklo. Več

Plesen. 4 znaki, ob katerih morate nujno ukrepati!

Plesen je ena od strašnih resničnosti življenja v hiši. Ne glede na to, kako nov ali čist je dom, vedno obstaja možnost, da se plesen nekje skriva. Nekatere plesni so resnično nevarne, za ljudi s pomanjkljivim imunskim sistemom pa lahko celo usodne. Tudi če plesen še ni vidna, jo lahko že vonjamo. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki