Navdih, dekoracija doma

Božična okrasitev, prežeta s skandinavskim stilom

Tale sodoben dom so okrasili za praznike, navdih za božično okrasitev pa je lastnica črpala iz skandinavskih oblikovalskih elementov, ki ustvarjajo prijeten dom v Waterlooju (Ontario, Kanada). Lastnica doma je Tara Ballantyne, stilistka za hrano, pripomočke in dekoracijo. Navdih za božično okrasitev je Tara dobila v skandinavskem stilu in na Norveškem, kjer je nekaj let živela z možem.

Ambientdizajn 14.12.2015, 8:02

Notranjost doma meri 158 kvadratnih metrov, glavni dnevno-bivalni prostor pa je urejen v odprtem tlorisu. Dom je poln življenja in primeren za bivanje štiričlanske družine. Notranja oprema je kombinacija svetle barvne palete in stilskega modernega pohištva. Skandinavski vplivi so vidni povsod, tako v teksturah, umetnem krznu in obrtniških podrobnostih, ki so prisotne v celotnem domu.

Številni dekorativni dodatki, ki jih je mogoče videti v tem domu, je lastnica kupila na Norveškem, druge je izdelala sama. Tara je pri okrasitvi doma za praznike upoštevala ista dekorativna načela, kot jih upoštevajo Norvežani, in sicer okrasitev z ročno izdelanimi okraski. To je tisto, kar ustvarja praznično vzdušje in boste opazili raztreseno po celotnem domu.

Navdih: Zara Home: dekoracija doma za praznike

Ker so dnevi v tem letnem času na Norveškem zelo kratki, je notranjost doma prežeta s svetlobo in toplino, da preženeta temo. Tara je okrasila dom s svetlo barvno paleto, krznom in z odejami, medtem ko okrasitev s papirnatimi zvezdicami, z lučkami in s svečami ustvari pravi skandinavski stil in čaroben praznični dekor.

Navdih: 10 nasvetov, ki omilijo zimsko otožnost

Brezova veja je postala adventni koledar. Drobna darilca so nanizana na vrvice, otroci pa jih odpirajo vsak dan do božiča!

Skandinavski stil je tako topel in udoben, kovinski poudarki zlate, bakrene in srebrne barve pa prinašajo v minimalistični dekor nekaj iskric in igrivosti. Ročno izdelane podrobnosti dodajo poseben pečat, še posebej ročno izdelani venčki in okraski.

Navdih:

Božični okraski in dekorativne ideje za praznike

Brezčasno božično drevo, ki je v sožitju z naravo

Z belo in zeleno barvo okrašen dom za božič

Foto: www.onekindesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Stanovanje: majhen interier poveča pameten dizajn

Sodobno stanovanje s klasičnimi mestnimi značilnostmi je nastalo po intervenciji don’t DIY Studia. Ohranili so prvotno ureditev in pretok prostorov, ki doda modernistični pridih, uredili pa so novo osvetlitev prostorov, ki daje celotnemu interierju vzdušje svežine in lahkotnosti. Drsni paneli ter bela vrata, ki se spajajo s stenami, velika okna z belim ogrodjem, po meri izdelano pohištvo in oblazinjeno pohištvo določajo čar in edinstven značaj tega stanovanja. Več

Odtenki sive barve za eleganten interier

Siva barva je sinonim za eleganco, zato je v notranjem opremljanju tako priljubljena. Ste vedeli, da med več kot 100 različnimi sivimi odtenki naše oči prepoznajo zgolj 16 odtenkov? Več

Hladne barve na preprogah

Ko vreme postaja hladnejše, vedno pogosteje razmišljamo, kako s toplimi barvami vizualno otopliti prostore. A tudi hladne barve so primerne za ta letni čas. Hladne barve imajo velik vpliv na oblikovalski svet, ampak katere natančno so? Več

Ekohiša, ki je nastala z recikliranjem materialov

Ta ekološka hiša, ki jo navdihuje narava, je sestavljena z veliko stila, saj združuje vintage elemente in reciklirane materiale, kateri ustvarjajo sodoben dom, ki izžareva svežino in čar. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki