Ideje za dom, nasveti, trendi

Nekaj zabavnih dekorativnih idej

Zabavne dekorativne ideje, ki jih lahko uresničite v počitniškem času. Potrebujejo le malo časa in denarja.

Ambient dizajn 6/27/2014, 8:20 AM

Nasveti

Če imate več prostega časa in ga želite preživeti ustvarjalno in plodno, poglejte nekaj preprostih in zanimivih naredi sam idej, ki zahtevajo malo denarja in časa. Vaš dom bo dobil nov okras, ki bo postal osrednja točka oziroma bo spremenil videz notranje opreme. 

Oglejte si predloge in uresničite tisto idejo, ki najbolj ustreza vašemu domu. Zabavajte se!

Barviti kozarciPoiščite enake ali različne kozarce z navojem. Na pokrovčke prilepite plastične figurice živali, risanih junakov ... in jih pobarvajte v celoti z akrilno barvo.

Mešano in ujemajočeEnako velika platna pustite bela ali jih v celoti pobarvajte z izbrano barvo, npr. s črno. Ko se barva podlage posuši, narišite poljubne vzorce z belo ali izbrano barvo. Pri ustvarjanju črt si lahko pomagate z rumenim slikopleskarskim trakom.

Namesto barv lahko uporabite tudi tapete različnih, a ujemajočih se vzorcev ali papirnate prtičke. V trgovinah z ustvarjalnim materialom vam bodo svetovali, kateri material (barve, lepila, lak) potrebujete. Ko so umetnine dokončane in suhe, jih obesite v kompozicijo.

Preberite še nekaj nasvetov, kako obesiti umetnine ali družinske fotografije

Puhasta svetilkaTako svetilko boste izdelali, če boste s krogi blaga obdali okroglo svetilko. Krogci naj se lepo plastovito prekrivajo. Izberite nežno, polprosojno blago. Težko tapetniško blago ni primerno. 

Barvita svetilka v sladolednih barvahNa žičnato ogrodje ali platnen senčnik nalepite barvite kroglice stiropora in prostor bo v trenutku prekipeval od veselja in optimizma.

Ste že ustvarjali iz vatiranih palčk?V manjšo stiropolno kroglico nanizajte vatirane palčke, ki jih predhodno razpolovite in konico namažete z lepilom. Ko je 'snežena' kroglica suha, vato nežno obarvajte z barvo in nastali bodo cvetovi divje čebule. Več cvetov aranžirajte v vazo. 

Pljuski zlate barve polepšajo vseNa različne kozarce, vaze, posode naredite zlate črte in ustvarili boste glamurozno dekoracijo. Skupino polepšanih kozarcev lahko postavite na jedilno mizo, okensko polico, konzolno mizico ali komodo.

Srce iz gumbovNa kvadratno platno narišite črtast vzorec s pomočjo rumenega slikopleskarskega traku. Nato na srček iz rdečega blaga prilepite enako ali različno velike gumbe. Izdelan srček prilepite na črtasto podlago. Umetnina je že skoraj dokončana, manjka le še napis. 

Želimo vam veliko ustvarjalnih trenutkov.

Veselimo se fotografij vaših počitniških umetnin. Naš e-naslov je info@ambientdizajn.si.

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki