Notranja oprema, dom

Kako uravnotežiti udobje in stil v ambientu

Številni ljudje razmišljajo, da je estetika bistveni del notranje opreme in ambienta. Ampak na drugi strani je prav toliko ljudi, ki menijo, da je udobje najpomembnejše in da je dom oaza, odmaknjena od stresa zunanjega sveta.

Ambientdizajn 28.4.2015, 12:48

Najboljši interierji dajejo enak poudarek tako udobju kot tudi stilu. Medtem ko so na voljo številni izdelki, ki so hkrati elegantni in udobni, se je pri oblikovanju ambienta težko odločiti med obema možnostima. V teh primerih je težko pravilno uravnotežiti udobje in stil, da bi dosegli končni videz, ki ga ljubimo.

Uporabite nasvete, ko boste načrtovali naslednji projekt in boste ustvarili ambient, ki bo odlična mešanica udobja in stila.

Razmislite o prehodnem stilu

Ali ste vedeli, da obstaja notranja oprema, ki je kompromis med modernim in tradicionalnim oblikovanjem? Celotna estetika prostora se osredotoča na iskanje ravnotežja med udobjem in stilom. Medtem ko občasno lahko vidimo rustikalne elemente, ki jih uporabljajo v modernih ambientih kot sredstvo za ustvarjanje nasprotja, pa ni isto v prehodnem stilu. Prehoden stil se osredotoča na vključitev enakega števila modernih in tradicionalnih kosov, da bi ustvaril uravnotežen ambient. Za ta stil so značilne tudi ravne in čiste črte, nevtralni odtenki (peščene in čokoladne barve) ter lesena notranja oprema. Ambientu, ki je opremljen v prehodnem stilu, da svež pridih mešanje elementov, ki so lahko vintage ali trendovski.

Izberite udobje, kjer je najpomembnejše

V idealnem svetu ne bi bilo treba izbirati med udobjem in stilom, ko bi izbirali notranjo opremo za svoj ambient. Vendar pa v realnem svetu to žal ni vedno mogoče in moramo nečemu dati prednost. Izberite udobje, kjer je najbolj potrebno. Nenazadnje sploh ni pomembno, kako izjemen je na pogled ultramoderen kavč, če pa daljše sedenje na njem ni niti približno udobno. Pri funkcionalnih predmetih ter talnih oblogah dajte prednost udobju.

Spodbujajte stil z vizualnimi elementi

Potem ko postavite udobno pohištvo na svoje mesto, stopite korak nazaj in si oglejte prostor. Prepoznajte območja, kjer lahko močneje izrazite stil v ambientu. Ne skrbite, to ne bo težko, ker so možnosti precej neskončne. Skrbno izberite barve sten, barve zaves, svetila in dekorativne predmete, s katerimi boste okrasili ambient. Ker se trendi ponavadi precej hitro spreminjajo, je smiselno, da so predmeti, ki izražajo in določajo stil, nižje cene. Na ta način boste lažje spremenili podobo ambienta čez nekaj časa, osnova prostora pa bo ostala nespremenjena. Zgradite svoj stil s pomočjo dekorativnih elementov.

Kupite, kar vam je všeč

Tako udobje kot stil sta popolnoma subjektivna dejavnika. Kar nekdo dojema kot profesionalno oblikovan prostor, je za nekoga drugega ravno nasprotje tega, saj se sproščujoč prostor morda ne ujema z njegovim videnjem sprostitve in udobja.

Samo sami lahko ugotovite, kaj ustreza vašemu estetskemu okusu in udobju, zato je naš najboljši nasvet ta, da še pred nakupom poskusite videti vse elemente v ambientu in začutite, ali delujejo kot celota. Spletno nakupovanje je priročno, vseeno pa lahko fotografije ne prikažejo vseh podrobnosti, zato lahko doživite tudi kakšno neljubo presenečenje. Poleg tega opisi izdelkov ne zagotavljajo občutkov, kako se boste počutili na njem po dolgem in napornem dnevu.

Ko najdete pohištvene elemente, ki delajo za vas, jih kupite z zaupanjem! Ne pozabite, da dolgoročno gledano ni pomembno, ali so elementi tradicionalni ali supermoderni. Dokler ste zadovoljni z njimi, bodo prava naložba za vaš dom.

Z veliko ljubezni in pozornosti izberite vsak posamezni element

Ko prenavljate prostor, je značaj ambienta prav tako pomemben kot videz. Ambient z ljubkim, vendar strašno neudobnim pohištvom bo prav tako neuporaben kot ambient s popolnoma zastarelo in iztrošeno notranjo opremo.

Ravnotežje med udobjem in stilom je znak dobrega oblikovanja. Z našimi namigi boste zlahka ohranjali ravnotežje med tema dvema dejavnikoma in ustvarili eleganten in sproščujoč prostor, v katerem boste uživali.

Foto: www.freshome.comNazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki