Ideje za dom, nasveti, trendi

Notranja oprema, ki jo je navdihnilo morje

Obalni slog

6/25/2013, 8:30 PM

Notranja oprema, ki jo je navdihnilo morje

Oblikujte počitniški dom ali pa stalni dom v obalnem slogu. Dom naj bo svetel in zračen, ne glede na to, koliko ste oddaljeni od morske obale. Obalni slog zabriše mejo med zunanjostjo in notranjimi prostori in vnese občutek sveže morske sapice. Slog vključuje školjke, korale in morske dekorativne predmete, s katerimi ustvarimo pristno vzdušje. Z upoštevanjem nekaj nasvetov boste v prostorih čutili, kot da imate morje na svojem pragu. Obalnega sloga ni težko doseči, le svetlo barvno paleto in načelo enostavnosti morate upoštevati.   

Casual Beach Decor-04-1 Kindesign
Svetloba je najpomembnejši del obmorskega sloga. Bela je barva sproščenih ambientov, ki jih je navdihnilo morje in obala. V teh prostorih se svetloba širi. Velika okna, steklena vrata in strešna okna omogočajo veliko svetlobe.

Casual Beach Decor-07-1 Kindesign

Obalni slog ne prenese leska in glamurja, nekaj skrbno izbranih poudarkov, npr. ogledalo, pa vseeno poudari svetlobo. Ogledalo namestite nasproti okna ali steklene mize. Pri tem pazite, da prostor zaradi svetlobe ne bo izgubil prijetnosti. 

Casual Beach Decor-08-1 Kindesign

Casual Beach Decor-09-1 Kindesign

Casual Beach Decor-10-1 Kindesign 

Casual Beach Decor-14-1 Kindesign

Casual Beach Decor-15-1 Kindesign

Casual Beach Decor-16-1 Kindesign
Različni odtenki ene barve ali klasični mornarski odtenki – modra in bela. Najpomembnejše
je, da pri notranjem opremljanju ostanete znotraj barvne sheme. 

Casual Beach Decor-17-1 Kindesign

Casual Beach Decor-18-1 Kindesign

Za oblazinjeno pohištvo uporabite vzorce in barve, ki ustrezajo tako dnevni sobi kot tudi zunanjim prostorom.

Nasvet notranjih oblikovalcev: Zbirajte morske zaklade
Kaj ste prinesli domov z zadnjega izleta na obalo? Ste prinesli polno vrečko školjk, lepe kamenčke, steklo, ki ga je morje obrusilo, vejice ... Naj vas navdihnejo ti majhni zakladi. Če ste bili v daljnih krajih na morskih počitnicah, bo školjka ali dve osupljiv 'kiparski' poudarek, polne košare in vaze školjk pa so pretiravanje.

Casual Beach Decor-20-1 Kindesign

Casual Beach Decor-21-1 Kindesign

Casual Beach Decor-22-1 Kindesign
Skupina grafik, fotografij, slik na morsko temo je zanimiv stenski poudarek.  

Casual Beach Decor-23-1 Kindesign

Nasvet notranjih oblikovalcev: Pohištvo
Pohištvo v obmorskem slogu mora dajati vtis, da stoji na dosegu mivke in slanega zraka, pa čeprav stoji vaša hiša ali stanovanje sredi mesta. Nevtralno barvno paleto dopolnite z modrimi poudarki. Lanene prevleke na sedežnem pohištvu, bele ali naravne lesene mizice, košare iz protja, bambusove rolete in kot dih tanke bele zavese.

 

Casual Beach Decor-30-1 Kindesign

Casual Beach Decor-31-1 Kindesign 

Casual Beach Decor-33-1 Kindesign

Casual Beach Decor-34-1 Kindesign

Skrivnost notranjih oblikovalcev: Sveže tkanine
Tkanine iz naravnih materialov naj bodo preproste, nevsiljive in preproste za vzdrževanje. Bombažne zavese in posteljnina so lahko v beli barvi, podobo postelje pa lahko poživimo s posteljnim pregrinjalom in blazinami v pastelnih odtenkih.
 

Casual Beach Decor-36-1 Kindesign

Casual Beach Decor-37-1 Kindesign

Casual Beach Decor-38-1 Kindesign

Casual Beach Decor-39-1 Kindesign

Casual Beach Decor-40-1 Kindesign
Skrivnost notranjih oblikovalcev: Dodajte svetlobo

Bolj eksotični ambienti v obmorskem slogu imajo radi tikovino in temnejšo podobo prostorov, ameriški obalni slog pa ljubi svetlejše pohištvo v beljenem lesu ali beli barvi.  

 

Casual Beach Decor-42-1 Kindesign

Casual Beach Decor-43-1 Kindesign

Casual Beach Decor-44-1 Kindesign

Casual Beach Decor-45-1 Kindesign

 

Foto: www.onekindesign.com
 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki