Novice

Nov katalog in zagrebška Ikea leto po odprtju

Letošnji IKEA katalog pozdravlja življenje v kuhinji.

Ambientdizajn 8/19/2015, 10:48 AM

Digitalna oblika kataloga, ki pozdravlja uživanje v vsakodnevnih aktivnostih v kuhinji, bo na spletnih straneh in prek mobilne aplikacije dostopna od 18. avgusta 2015 dalje, v trgovini IKEA pa od 1. septembra 2015.

Katalog IKEA 2016 se osredotoča na kuhinjo, ki je bila nekoč namenjena izključno pripravi hrane, danes pa predstavlja prostor, v katerem se družimo in zabavamo z gosti in prijatelji, pomagamo otrokom pri pisanju domače naloge, se ukvarjamo s hobiji in praznujemo posebne trenutke v našem življenju.

Kot vsako leto doslej katalog IKEA zaznamuje veliko novih izdelkov, navdušujočih idej in praktičnih rešitev za urejanje vseh prostorov v domu. Hkrati prikazuje, kako malenkosti v naših domovih lahko naredijo veliko razliko v vsakdanjem življenju.

„Vsakoletne raziskave in obiski po domovih nam dokazujejo, da ljudje svoj čas radi preživljajo v kuhinji in blizu nje; kadar je ta urejena in funkcionalna, imamo več časa in energije za uživanje v drobnih, a pomembnih stvareh. Letošnji katalog IKEA zato nudi rešitve za velik nabor aktivnosti – od vzgajanja sadik, kuhanja in postrežbe, do shranjevanja hrane,“ je temo letošnjega kataloga strnil Georg Platzer, vodja trgovine IKEA Zagreb, in dodal: „Katalog IKEA je eden od največkrat distribuiranih tiskanih izdaj na svetu. Še posebej nas osrečuje dejstvo, da kot navdih za urejanje doma služi približno milijardi ljudi po vsem svetu.“

Letošnji katalog IKEA na 328 straneh bralcem predstavlja okoli 2.000 izdelkov in rešitev za urejanje doma.

Katalog IKEA bo na voljo tudi v obliki aplikacije, ki s pomočjo tehnologije obogatene resničnosti omogoča umestitev več kot 400 izdelkov v domove kupcev. Aplikacija ponuja tudi možnost „Pojdi v sobo,“ ki uporabniku omogoča ogled dveh razstavnih prostorov IKEA, več kot 50 kratkih filmov, navdušujočih fotografij in 360° oglede.

Prvo leto poslovanja trgovine IKEA Zagreb v številkah

V preteklem poslovnem letu (september 2014 – avgust 2015) je trgovino IKEA obiskalo 1.860.000 oseb. Največ, okoli 65 % od tega je prebivalcev Zagreba in zagrebške občine, okoli 9 % pa je tujih državljanov (4 % iz Slovenije, 2,5 % iz BiH, 2,5 % iz Srbije).

V prvem letu poslovanja je bilo prodanih 12.000 vzmetnic, ki bi naložene ena na drugo dosegle višino 10 Eifflovih stolpov. Število prodanih kozarcev bi držalo 174.000 litrov tekočine. Prodanih 320.000 brisač je približno enako skupnem številu prebivalcev Splita in Reke. V prvem letu poslovanja trgovine IKEA je bilo prodanih 3.000 kompletov kuhinj, kar pomeni, da je vsak dan 12 domov dobilo novo IKEA kuhinjo. V trgovini IKEA so v prvem obratovalnem letu prodali 180.000 LED svetil.

Skupno je bilo prodanih 544.450 »hot dogov«. Če bi jih razvrstili enega za drugim, bi skupaj merili 65,33 kilometrov, kolikor je razdalja od Zagreba do Varaždina. Skupno je bilo prodanih 12.100 kilogramov sladkih priboljškov »pick&mix«, kar je enako teži dveh praznih cistern. Prodanih je bilo 2.960.700 znamenitih švedskih mesnih kroglic skupne teže 59.215 kilogramov, kar je več od teže Airbusa A318, ki prazen tehta 39.500 kilogramov.

Blagajne v trgovini IKEA so izdale za 850 kilometrov računov, kar je enako razdalji med Zagrebom in Bukarešto. V prvem letu so odposlali več kot 1.550 tovornjakov, ki bi postavljeni eden za drugim ustvarili 26 kilometrov dolgo kolono.

Novosti v trgovini IKEA Zagreb

Od 17. avgusta 2015  imajo obiskovalci trgovine IKEA Zagreb na voljo več časa za nakupovanje, saj so delovni čas od ponedeljka do petka podaljšali za eno uro. Tako je novi delovni čas od 10.00 do 21.00 ure (nedeljski delovni čas ostaja nespremenjen: od 10.00 do 18.00 ure).

Foto: Ikea

Nazaj na vrh
Oznake:  katalog Ikea

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi