Otroška soba

Dekorativne ideje in zelena barva v otroški sobi

Aktivnosti in dobro počutje

Ambientdizajn 12/29/2013, 8:52 PM

Otroška soba naj bo prijeten prostor, v katerem bodo otroci uživali in se dobro počutili. Ni treba, da je okrasitev otroške sobe zapletena. Še tako preprosta dekoracija ustvari prijetno vzdušje v prostoru, vendar le toliko časa, dokler ustreza otrokovi starosti in njegovemu zanimanju. Ustvarite ustvarjalno sobico, ki bo otroka spodbujala k aktivni igri in ga bo zaposlila. Naj bo prostor zabaven, svetel in vesele barve, na primer zelene.

V zeleno barvo lahko odenete največjo površino v sobi - steno.

Navdih: Pleskanje - stena v dveh barvah

Dovolj je en sam velik barvni poudarek in otroška soba je popolnoma drugačna. Ko se barve naveličate, jo enostavno spremenite ali kupite novo preprogo.

Steno otroške sobe lahko okrasite s funkcionalno umetnino - knjižnim regalom ali neobičajno igralno površino, ki je hkrati tudi dekorativni okras.

Pastelne barve

Pred nekaj leti je v otroških sobah prevladovala jabolčno zelena barva, sedaj pa so bolj priljubljene pastelne barve in bolj zamolkli odtenki, ki so bližji skandinavskemu stilu. Če v domu ali notranji opremi otroške sobe pogrešate sproščenost, umirjenost in svežino, dopolnite nevtralno ali belo notranjo opremo s pastelnimi barvami, npr. mint zeleno. Odtenek je lep in svež z belo in sivo barvo ter naravnim lesom. Ščepec vzorcev pa vnesite s tekstilom ter retro tapetami.

Navdih: Otroška soba v pastelno zelenih odtenkih

Še nekaj idej za ureditev sveže otroške sobe v zeleni barvi:

V naslednji otroški sobi ni veliko zelene barve, a teh nekaj živahnih elementov in tapeta z motivom iz narave ustvarja boemsko otroško sobo.

Samo z barviti stoli lahko spremenite vzdušje otroške sobe, opremljene v industrijskem stilu.

Pastelno zelena v kombinaciji s pastelno rožnato ali koralno ter medeninasti ali bakreni poudarki so trendna izbira. Se ji boste izognili ali boste kombinacijo povabili v svoj dom? Več v članku Trendi v notranjem opremljanju za leto 2016.

Navdih:

Kako okrasiti in poživiti prazne stene v otroški sobi? Zemljevid je očarljiva in preprosta dekoracija stene, ki je hkrati tudi zelo poučna. Z zemljevidom lahko polepšamo steno za posteljo, poživimo delovni kotiček, igralnico, zemljevidi pa so primerni celo za okrasitev dojenčkove sobice. Več v članku Zemljevid: okrasite otroško sobo z zemljevidi.

Tajvansko arhitekturno podjetje HAO design je zasnovalo prenovo stanovanja v Kaohsiungu kot igralnico za celotno družino. Odprt dnevni prostor mladi družini omogoča, da preživlja prosti čas skupaj. Oblikovalska ekipa se je osredotočila na oblikovanje igralnih površin, ki omogočajo rekreacijo in se vključujejo v celotno zasnovo prenovljenega stanovanja. Več v članku Stanovanje - igralnica s toboganom in gugalnico.

Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki