Ambient

Prijetno pristrešno skandinavsko stanovanje

Švedsko mesto Göteborg ima edinstveno sposobnost, da prepriča z udobjem urbanega življenja, hkrati pa je prisoten občutek majhnega mesteca.

Ambient dizajn 6/5/2014, 6:29 AM

Ambient

Po eni strani ima mesto veliko restavracij in kinodvoran, na drugi strani pa se v bližini kanala nahajajo številna družinska podjetja, kar omogoča raven udobja, ki je ni lahko najti v vsakem urbanem območju. 

Elegantno pristrešno stanovanje prinaša najboljše iz obeh svetov. Ponuja udobje sodobnega skandinavskega oblikovanja ter kratek sprehod do centra mesta.

S 86 kvadratnimi metri bivalne površine zavzema stanovanje celotno peto nadstropje stavbe. Do najvišjega nadstropja vodi dvigalo, vhod v stanovanje se odpira v glavne bivalne prostore. Odprt bivalni prostor je svetel in zračen, saj svetloba prihaja skozi velika okna in strešna okna. Peč na drva v dnevno-bivalnem delu je kot nalašč za ogrevanje v hladnejšem ali prehodnem obdobju.  

Prostor je povezan tako z udobno jedilnico kot tudi s kuhinjo. Kuhinjski otok je tudi zajtrkovalni pult ali dodaten prostor za goste. Kratek hodnik vodi do sodobne kopalnice, a prava zvezda tega stanovanja je glavna spalnica z zasebno teraso. Terasa je dovolj velika za posedanje in je popoln kraj za počitek. 

To stanovanje je verjetno sanjski dom številnih. Kateri del je vaš najljubši? Vzemite si trenutek in delite z nami svoje mnenje. 

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki