Ambient

Projekt Perimeter

Projekt Perimeter je ekipa arhitektov zasnovala kot zanimiv predlog stanovanjskega prostora, ki je popolnoma prekrit s keramiko.

Ambient dizajn 8/5/2014, 6:31 AM

Ambient

Majceno, le 36 kvadratnih metrov veliko stanovanje, so zasnovali mladi arhitekti iz podjetja ZOOCO za Casa Decor Madrid 2013. 

Cilj projekta je bilo preoblikovanje odprtega prostora v udobno bivališče. S postavitvijo različno visokih in širokih zidov so arhitekti ustvarili v prostoru minimalne prostorske zahteve za hišo.

Končni rezultat je prostor, ki so ga arhitekti razdelili na 'zasedeno', prehodno ter 'prosto' območje. Vsaka stena ima določen namen, kjer vgradni elementi ustvarijo najbolj potrebne prostore za dnevno rutino.

Spalno in sprostitveno območje, kuhinja in jedilni pult, prha – vsa območja so prekrita s keramiko. Arhitekti so povedali, da so "prostor zasnovali kot celoto, kjer uporaba prostora ustvarja edinstven koncept živahnega, toplega, praktičnega in udobnega bivalnega mesta". 

Projekt Perimeter je zanimiv kot koncept, v realnem življenju pa bi potrebovali tudi kakšno omaro - garderobno in kuhinjsko -, ne samo poličk in zidnih niš.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki