Ideje za dom, nasveti, trendi

Rustikalni dodatki za minimalistični dom

Če želite dodati nekaj topline in domačnosti v dom, potem vnesite nekaj rustikalnih dodatkov.

D. Cigale 6/20/2014, 6:39 AM

Nasveti

Lahko uporabite lesene poudarke ali pa izberete leseno pohištvo, ki bodo prinesli občutek rustikalnega v prostor. Rustikalno leseno dekoracijo lahko izdelamo tudi sami. Združimo lahko les, kamen in skoraj vse, kar je grobo in brez nadaljnje obdelave. 

Vsi notranji prostori z rustikalnimi poudarki imajo vintage videz, ki deluje očarljivo in romantično. Oglejte si naše predloge:

Če klasičnemu okvirju ali polici odvzamemo eno stranico in jo nadomestimo s tanjšim deblom breze, nastane nekaj edinstvenega.

Močnejše veje lahko porežemo tako, da ohranijo 'kljukico'. Če vse veje vstavimo v ličen lesen okvir, nastane unikaten obešalnik.

Obešalnik lahko okrasimo tudi drugače. Veje razrežemo na kolute in jih nalepimo tesno skupaj na podlago. Pri tem uporabimo silikonsko lepilo.

Zanimivo razpoko v deblu lahko izkoristimo na umetniški način, če tanki rezini lesa prilepimo na ogledalo.

Iz odpadnega lesa lahko izdelamo talno svetilko, ki zelo spominja na Artemidino svetilko Tolomeo.

Pri naslednji ideji lahko pride do izraza vaše eko prepričanje ali pa varčnost. Recikliranje je moderno, ustvarjalnost pa brez meja, če boste obložili steno ali le del te z recikliranim lesom.

 Iz enako visokih vej lahko nastane zelo dekorativna klubska mizica ali nočna omarica. 

Za konec še nam zelo ljuba primera ustvarjalne uporabe koščkov lesa.

Kanadska arhitektka Candice Olson je z različno velikimi lesenimi koščki zapolnila beli okvir nad kaminom. Nekaj blišča je vnesla s kristalnimi lestenci in z ogledalom.

Arhitektka Špela Modic je v svoji minimalistični spalnici iz okroglih lesenih koščkov ustvarila posteljno vzglavje. Zelo pristno in zenovsko!

Katero idejo boste uresničili v svojem domu?

Foto: Pinterest/D. Cigale, Prostorama

 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi