Ideje za dom, nasveti, trendi

Soba za princesko

Morda težko priznate, vendar mala deklica odrašča in njen prostor mora to izražati. Prenovite sobo z novimi barvami na stenah, z večnamenskim pohištvom in prostorčkom za druženje.

Ambient dizajn 5/19/2014, 6:38 AM

Nasveti

Ona bo vedno vaša mala princeska, ampak njen okus in potrebe se spreminjajo. Izberite barvo, ki bo odražala njeno osebnost. Rožnata, vijolična in zelena barva so živahne barve, ki so primerne za ustvarjanje dekliških prostorov. 

Talna oblogaVaša princeska ni več malček. Izberite talno oblogo, ki bo udobna ter preprosta za čiščenje. Najboljša kombinacija je lesena talna obloga, dopolnjena s toplo preprogo, ki jo lahko preprosto zamenjate. 

PohištvoOtrok te starosti potrebuje večje ležišče, prostor za druženje s prijatelji in mizo za risanje in ustvarjanje ter pozneje za šolsko delo. 

PosteljninaPosteljnina naj ne bo v tipičnem princeskastem slogu. Deklice opuščajo priljubljene pravljične like in stremijo k bolj prefinjeni izbiri. Izberite take dodatke, ki jih boste lahko preprosto zamenjali. Posteljnina naj bo topla in udobna, predvsem pa naj nudi udobje, ki bo vzdržalo preizkus časa.

Okrasitev stenPri okrasitvi sten imejte v mislih, da krasite hčerkino sobo, ne svoje. Dajte ji svobodo, da se bo sama izrazila v prostoru, ki je njeno svetišče. Vse njene 'zaklade' – trofeje, medalje, lutke, zbirateljske predmete, fotografije uskladite z okrasitvijo. 

Verjetno najbolj pomembna stvar, ki si jo morate zapomniti pri oblikovanju nove sobice, ki bo primerna starosti, je, da jo vključite v proces odločanja. V nasprotnem primeru bi se lahko razkritje prenovljene sobe lahko spremenilo v ogromen polom.

 Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki