Spalnica

Kako opremiti moško spalnico

Ne glede na to, ali ste ljubitelj minimalističnega stila ali želite imeti več podrobnosti v domu, obstajajo nekateri elementi, ki ustvarijo občutek moškosti v spalnici. Najpomembnejši elementi moške spalnice ter moškega stila na splošno so močne, temne barve, ostre, izčiščene oblike ter moderno pohištvo.

Ambientdizajn 10.8.2017, 22:57

Če ste moški in sami opremljate svojo spalnico ali pa ste par, a vam je kljub temu všeč moški stil, pri notranji opremi spalnice uporabite močne, temne barve ter se držite pravila manj je več.

Že samo z najnujnejšimi elementi ter pravim izborom barv brez odvečnih podrobnosti boste opremili tako funkcionalno kot tudi lepo moško spalnico. 

Izjemno priljubljena barvna kombinacija v moški spalnici je kombinacija črne, gorčično rumene in grafitno sive barve, ki pokaže igrivega moškega, ki se ne boji barv, hkrati pa ve, da je manj več. Rumena barva je najpogosteje uporabljena kot poudarek, na primer v tekstilu. Črno-bela barvna kombinacija – to je minimalistična barvna kombinacija, ki prispevala k sodobnemu, izčiščenemu videzu, kombinacijo pa lahko poživljajo rastline in elementi, ki vsebujejo lesene barve. 

Navdih: Privlačni minimalizem v spalnici

Za sodoben in eleganten videz ne poskušajte postaviti preproge na sredino prostora, temveč naj sega pod ležišče. Preproga naj ima čim manj vzorcev. Postelja s kovinskimi nogami zagotavlja zračnost, odprtost ter lahkotnost. Tudi čiščenje spalnice je precej lažje, prev tako priljubljene pa so tudi oblazinjene postelje, postavljene nizko na tla. 

Lahko kombinirate moderen stil ter minimalizem s klasičnimi dekorativnimi elementi, minimalizem z industrijskim stilom ali rustikalnim ... Na primer: izberete usnjeno moderno posteljo, svetila v industrijskem stilu, medtem ko je stena za posteljnim vzglavjem opečnata ali okrašena s štukaturami.

Pogost element moških spalnic so velika, impresivna umetniška dela, ki vizualno poudarijo višino stropa, končni rezultat pa je udobna in prijetna moška spalnica. Umetniško delo lahko nadomestite tudi s teksturirano steno. Uporabite opečnato steno, moderno ali rustikalno leseno oblogo, betonsko steno, fototapeto z urbanim motivom, svetlobni napis ali izjemno visoko oblazinjeno posteljno vzglavje ...


                                                  Več: Mladostno in zabavno loft stanovanje v Kijevu


V moški spalnici je usnje konjak odtenka (ali drug material konjak odtenka) čudežni material in element, ki poskrbi za potreben odmerek topline. Priljubljeni element moške spalnice so tudi odprte garderobne omare iz jeklenega okvirja.Oglejte si še naslednje fotografije moških spalnic iz predstavljenih projektov in poiščite najustreznejši navdih pri oblikovanju moške spalnice. Uživajte v naši zbirki, s klikom na povezavo pod fotografijo pa si lahko ogledate projekt v celoti!
Več: Moško stanovanje: moška ‘jama’ s črnimi stenami

To moško stanovanje se nahaja v Moldaviji. Leta 2017 ga je zasnovalo podjetje Line Architects. V stanovanju vlada močno vzdušje neobičajnega interierja z moškimi vibracijami. Vzdušje v stanovanju spominja na luksuzno vozilo z usnjenimi sedeži. To je kraj, kjer se lahko kadi cigare in odvrže lepe obleke.


Več: Beton in les: moderno stanovanje v KijevuVeč: Preobrazba mansarde v moderno spalnico

Investitor, mlad odvetnik, ki živi v Sopotu na Poljskem v vrstni hiši iz 70. let, se je odločili za prenovo mansarde in ureditev moderne spalnice. Podjetje Raca Architekci je začelo preobrazbo mansarde s spremembo geometrije strehe, da bi v notranjosti nove spalnice, ki meri skupaj 36 kvadratnih metrov, pridobili več uporabnega prostora in stojno višino v osrednjem delu.


Več: Situla: GAO arhitekti opremili moško stanovanje

Prijetno in svetlo stanovanje samskega moškega, ki se nahaja v sodobni poslovno-stanovanjski stavbi Situla v središču Ljubljane, je oblikovalo podjetje GAO arhitekti. 84 m2 veliko stanovanje s čudovitim pogledom na Ljubljanski grad je kot nalašč za ustvarjanje stanovanja z značajem za dinamičnega in uspešnega moškega. 
                                                               Več: Sodobno stanovanje z vrhunsko moško eleganco


Več: Prijetno moško stanovanje v industrijskem stilu

Stanovanje IG se nahaja v Minsku v Belorusiji in ga je funkcionalno opremilo podjetje INT2 Architecture v industrijskem stilu.Stanovanje meri 69 kvadratnih metrov in je prehodno stanovanje za mladega programerja za naslednjih nekaj let. Vsi prostori so odprti, le spalnica in kopalnica imata vrata. Soba ima stekleno steno, ki daje občutek večjega prostora, hkrati pa prihaja v prostor več naravne svetlobe. Spalnici zavese zagotavljajo popolno zasebnost.

Navdih:


36 fascinantnih interierjev v sivi barvi

10 izjemnih dnevnih sob v sivi barvi

Minimalistično stanovanje z dusty rose poudarkiFoto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale, posamezni projekti Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Stanovanje: majhen interier poveča pameten dizajn

Sodobno stanovanje s klasičnimi mestnimi značilnostmi je nastalo po intervenciji don’t DIY Studia. Ohranili so prvotno ureditev in pretok prostorov, ki doda modernistični pridih, uredili pa so novo osvetlitev prostorov, ki daje celotnemu interierju vzdušje svežine in lahkotnosti. Drsni paneli ter bela vrata, ki se spajajo s stenami, velika okna z belim ogrodjem, po meri izdelano pohištvo in oblazinjeno pohištvo določajo čar in edinstven značaj tega stanovanja. Več

Odtenki sive barve za eleganten interier

Siva barva je sinonim za eleganco, zato je v notranjem opremljanju tako priljubljena. Ste vedeli, da med več kot 100 različnimi sivimi odtenki naše oči prepoznajo zgolj 16 odtenkov? Več

Hladne barve na preprogah

Ko vreme postaja hladnejše, vedno pogosteje razmišljamo, kako s toplimi barvami vizualno otopliti prostore. A tudi hladne barve so primerne za ta letni čas. Hladne barve imajo velik vpliv na oblikovalski svet, ampak katere natančno so? Več

Ekohiša, ki je nastala z recikliranjem materialov

Ta ekološka hiša, ki jo navdihuje narava, je sestavljena z veliko stila, saj združuje vintage elemente in reciklirane materiale, kateri ustvarjajo sodoben dom, ki izžareva svežino in čar. Več

Nazaj na vrh


Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice