Spalnica

Manjše spremembe za večje udobje v spalnici

Spalnica mora biti miren kraj za pobeg od vsakodnevnega stresa in hitenja, vendar pogosto dopuščamo, da vsakodnevne aktivnosti vstopajo v spalnico. Dolgoročen nemir lahko privede do večjih zdravstvenih težav. Naslednje spremembe vam lahko pomagajo, da boste lažje zaspali, vaš spanec pa bo mnogo mirnejši.

Ambientdizajn 8/31/2017, 10:43 PM

♣ Odstranite televizijo iz spalnice in jo prestavite v del stanovanja, ki je namenjen druženju ter družinskim srečanjem. Gledanje televizije v spalnici moti vaš ritem spanja.

♣ Odstranite računalnik iz spalnice, saj boste tako odstranili delovni stres in skrbi od mesta, kjer bi se morali osredotočiti na sprostitev in spanje.

♣ Izberite prave barve za svojo spalnico. Glede na barvno teorijo imajo različni odtenki različne učinke na ljudi. Hladne barve zagotavljajo občutek mirnosti. Odvisno od ambienta in vzdušja, ki ga želite doseči, lahko izberete hladne pomirjujoče barve ali barve, ki spodbujajo in poživljajo.

♣ Odstranite hrup v spalnici. Prepričajte se, da iz spalnice odstranite tehnološke naprave, šume in zvoke. Hrup prekinja miren spanec, zato dodatno izolirajte stene spalnice, če je potrebno. 

♣ Osvetlitev. Čeprav jutranje sonce napolni baterije, lahko preveč svetlobe v spalnici v jutranjih urah deluje oslepljujoče. Poskrbite za prijetno večerno ambientalno svetlobo, jutranjo svetlobo pa uravnavajte z zavesami in žaluzijami.

♣ Organizirajte garderobno omaro in hranite stvari na svojem mestu. Ne dovolite, da bi spali v sobi, kjer so oblačila razmetana po tleh. Dobro boste spali le v urejenem prostoru.


V nadaljevanju članka najdete nekaj pomirjujočih spalnic brez tehnologije, ki so lahko vaša inspiracija.


Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale, Ambientdizajn Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki