Spalnica

Moderna spalnica s črnimi stenami

V zasebni hiši se nahaja tale moderna spalnica s črnimi stenami. Spalnico je leta 2015 opremilo podjetje David Rosenkranz Custom Homes.

Ambientdizajn 8/18/2016, 8:06 AM

Z uporabo črne barve na stenah in črnega rustikalnega lesa za posteljnim vzglavjem je nastala moderna spalnica, ki je preprosta, a hkrati elegantna. Črne stene naredijo interier izjemen in poudarijo kontrast z belimi in nevtralnimi površinami ter naravo, ki prodira skozi številna okna.

Monokromatska barvna paleta omogoča sproščeno, intimno razpoloženje – to je vse, kar potrebujemo v spalnici. Nežno zelena, peščena, modra in barva sivke ustvarijo občutek miru in tišine, medtem ko bogati odtenki rjave, sive, črne in temno modre barve ustvarijo občutek topline. 

Čeprav je spalnica kraj za počitek in sprostitev, potrebuje spalnica tudi ustrezno razsvetljavo - stropno luč in druge svetlobne vire (usmerjeno svetlobo) za branje in druge dejavnosti. Osvetlitev na različnih mestih ustvarja toplo in romantično vzdušje. Oblikovalci so izbrali svetila, katerih moč je mogoče prilagajati glede na čas dneva in razpoloženje.

Ker je hiša obdana z drevesi, zaves ni, da lahko naravna svetloba neovirano vstopa v prostor.  

Navdih:

Klasično enosobno skandinavsko stanovanje z belimi okni se nahaja v Göteborgu na Švedskem. Našo pozornost je pritegnila spalnica s črnimi stenami. Več v članku Črne stene v spalnici ustvarijo intimno vzdušje.

V notranjem opremljanju se riše nov trend, in sicer pojav novih elegantnih nevtralnih barv, odtenkov. Trend je soroden z modnimi stezami, kjer se vsako sezono srečamo z novo modno barvo. Več v članku Katere so top nevtralne barve.

Foto: www.homeadore.com


Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki