Spalnica

Postelja na tleh ustvari elegantno spalnico

Včasih komaj čakamo, da se zleknemo in raztegnemo utrujeno telo. Zato je pomembno, da ima postelja odlično vzmetnico, blazine, ki zagotavljajo pravo podporo, in kakovostno posteljnino za pravi užitek. Ko kupujemo novo posteljo, običajno izberemo posteljo z okvirjem. Ste kdaj razmišljali o nakupu le vzmetnice, ki bo nameščena neposredno na tleh ali dvignjenih tleh?

Ambientdizajn 7/2/2017, 10:56 AM
Mogoče je ideja neobičajna, vendar to ne pomeni manj udobja za vas, poleg tega pa spalnica s posteljo na tleh deluje zares elegantno in sproščeno!

Vzmetnice ni treba postaviti neposredno na tla. Namesto tega jo postavite na lepo preprogo, vmes pa lahko podstavite tanko plast pene. Če se boste odločili za talno posteljo, enkrat tedensko preprosto dvignite vzmetnico in jo postavite ob steno ter pustite, da zrak kroži.

Postelja na tleh ni dobra rešitev za vlažne prostore, saj se lahko pod vzmetnico razvije plesen. Prav tako morate upoštevati, da boste začutili spremembo temperature, ker boste spali nizko na tleh, zato postelja na tleh ni najboljša ideja, če imate slaba okna in vrata, saj boste čutili stalen prepih.

Hkrati pa je lahko postelja na tleh izjemno elegantna, če boste vzmetnico postavili na dvignjeno platformo, ki je del prostora in deluje kot široka stopnica ali podest, poudarjena pa je s skrito razsvetljavo. Poiščite navdih med naslednjimi talnimi posteljami.


Tudi pri postelji na tleh poskrbite za lepo posteljnino in dodajte plasti tkanin ter blazin različnih barv in tekstur, da postane vaša postelja zanimiva. Številne blazine bodo nadomestile vzglavje in bodo omogočale udobno sedenje v postelji.


Postelja na tleh pa je odlična izbira tudi v otroški sobi, ko je otrok prevelik za otroško posteljico, dvignjena postelja pa je zaradi starosti otroka in nemirnega spanja še nevarna zanj. Talne postelje v obliki hišice otroci obožujejo, ker so postelje tudi igralni poligoni, starši pa smo brez skrbi.  

Navdih:

Obalni stil je primeren tudi za spalnico na celini

Bloomingville, H&M Home, Zara Home: novosti 2017


Foto: www.architectureartdesign.com, Pinterest/D. Cigale Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki