Dizajn

Stilska ikona in oblikovalec telesa

Stitz by Wilkhahn

Ambient dizajn 6/18/2014, 12:29 PM

Dizajn

Kaj tako genialnega je na napravi Stitz, da tako učinkovito sprosti telo, obenem pa ga obdrži aktivnega? Gre za edinstveno originalno različico nove vrste pohištva, ki omogoča kombinacijo stanja in sedenja.

Nagibni stolček Stitz 2 by Wilkhahn, predstavljen leta 1991 kot naslednik modela “Ulmer Pullmer” iz leta 1970, poraja povsem svoj način gibanja. Ne gre niti za stanje niti za sedenje, temveč za prehajanje med številnimi vmesnimi položaji in držami. 

Stitz učinkovito in na enostaven način odgovarja na kompleksne izzive ergonomije, vezane na vzpostavljanje ravnotežja med koncentracijo in gibanjem. Naj bo v pisarni, studiu ali med izvajanjem kirurških posegov – “tretja noga” nudi idealno podporo vsakomur, ki ne želi nujno stati, nikakor pa noče sedeti.

Rezultati študije Centra zdravja kölnske Univerze za šport potrjujejo, da Stitz učinkovito spodbudi delovanje presnove, izboljšuje občutek za ravnotežje in daje mišicam ravno pravo mero dela, da jih pri tem ne preobremenjuje. 

Intuitivno rokovanje in vrhunska kakovostTa enonožni kos pohištva ni namenjen sedenju, temveč temu, da nudi naslon. Na okroglo sedalo je mogoče s katerekoli strani udobno sesti, skupaj z intuitivnim nastavljanjem višine pa se spreminja tudi kot podpore. Podstavek je napolnjen s finim kremenčevim peskom, zato ne glede na nagibni kot nikdar ne pade po tleh. Kolut pod sedalom omogoča s pomočjo vgrajenega plinskega dvižnega sistema neskončno število nastavitev višine podpore. 

Podstavek na drugem koncu okvirja je izdelan iz črnega elastomera in polnjen s kremenčevim peskom. Podobno kot podstavek je sedalo izdelano iz črnega poliamida. Sedalni vložek je na voljo v naravno povoskani pluti, prekriti z reliefnim usnjem ali s tkanino. Trpežni in strukturno obarvani črni materiali zagotavljajo, da je tudi na koncu zelo dolge življenjske dobe skoraj nemogoče zaznati kakršnekoli praske ali odrgnine.

Foto: Archiproducts.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki