Ambient

Strogi purizem s toplimi elementi

Navdušujoče penthouse stanovanje v Kijevu, glavnem mestu Ukrajine, je zasnoval Denis Rakaev.

Ambient dizajn 7.11.2014, 6:37

Ambient

Notranjost stanovanja je enotna in monolitna – to je glavna ideja projekta. Naj se usmeriš proti jedilnici ali kopalnici, zavedati se moraš, da se nahajaš v enem od območij skupnega prostora, zato je notranjost vseh območij barvno in slogovno usklajena. 

Oblikovalec je želel ustvariti notranjost, v kateri ni naključnih linij, ampak notranjost, polno svetlobe za vizualno percepcijo, in z udobjem za življenje – vse te lastnosti ustvarijo kakovostno notranjost, ki je dragocena.

Lastniki stanovanja ljubijo kakovostno in praktično opremo, poleg tega pa radi tudi potujejo. Notranjost stanovanja v celoti prikazuje pogled na svet lastnikov. Strogi purizam prekinjajo topli etno elementi. Vhod združuje preproste linije, dekorativne motive ter etno poudarke, ki lastnika popelje stran od mestnega vrveža.

Oblikovalec je v stanovanju uporabil tudi 3D-lesene plošče z okrasnimi linijami. Prav ta dekorativni element igra pomembno vlogo pri oblikovanju posebnega duha, ki notranjost napolni s toplino. Da bi oblikovalec dosegel potrebno prostornost dnevno-bivalnega prostora, je povezal tri sobe, in sicer kuhinjo, kopalnico in balkon, ki nadomešča kopalniško okno in ponuja osupljiv razgled iz 26. nadstropja na reko Dnjeper.

Stene spalnice prekrivajo plošče iz naravnega usnja. Poleg estetike, ki je značilna za notranjost avtomobilov, so plošče rešile tudi težavo z zvočno izolacijo. Spalnica je zasnovana tako, da lahko lastniki v njej kadarkoli ustvarijo nočni mrak.

Kopalnica je prva soba, ki jo zjutraj vidimo. Oblikovalec je kopalnico odel v grafitno sivo barvo in mehko igro svetlobe in senc, da se občutljive jutranje oči počasi privadijo na nov dan. 

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki