Novice

Sveže iz knjigarne

Knjige, ki vam bodo pomagale pri urejanju doma.

Ambient dizajn 4/3/2014, 7:02 AM

Novice

Dom in vrt, vseved za vsako gospodinjstvo

Redna cena: 39,96 €, obseg: 264 strani, datum izida: 2014, založba: Mladinska knjiga, prevajalec: Minka Ožek 

Ni lepšega kot prijeten, topel dom, kajne? A kaj, ko je treba vanj vložiti precej zamudnega dela. Ta priročnik je pravo navodilo za uporabo doma in vrta – velika zbirka znanja, nasvetov in zvijač, kako si lahko delo čim bolj olajšamo, pri tem pa se obnašamo varčno in okolju prijazno. Pojasni tudi opravila, ki bi jih sicer zaupali strokovnjaku, pa jih z nekaj znanja in s preprostim orodjem zlahka opravimo tudi sami.

Okrasne šablone

Avtor: Helen Morris

Redna cena: 24,94 €, obseg: 128 strani, datum izida: 2013, založba: Mladinska knjiga 

Ste naveličani belih ali enobarvnih sten? Si želite ustvarjati, hkrati pa bi radi popestrili svoje bivalno okolje? S starodavno umetnostjo šablonske poslikave boste v svoj dom vnesli sveže barve in imenitne vzorce, nanešene tako, kot je vam najbolj všeč. In se pri tem še imenitno zabavali! 

Okraševanje s šablonami ni primerno samo za stene, ampak tudi za tkanine, papir, pohištvo … V knjigi boste našli tehnike, materiale, drobne mojstrske zvijače in nešteto sijajnih zamisli, ki pripomorejo k lepemu izdelku. Knjiga vsebuje tudi 20 novih motivov – 15 je pripravljenih za takojšnjo uporabo, pet pa jih prerišete sami. V tematskih poglavjih boste našli listnate veje, padajoče cvetove, zvezde, ki jih lahko uredite v najrazličnejše vzorce, črke, s katerimi lahko izpisujete imena, prisrčne psičke in očarljive metulje ter prepoznavne dekorativne podrobnosti iz različnih obdobij in z različnih koncev sveta.

Potovanje do svojega doma

Avtor: Špela Kuhar, Irena Kirn

Redna cena: 14,00 €, obseg: 128 strani, datum izida: 2013, založba: Rokus Klett, d. o. o.

Zaradi avtoric Irene Kirn in Špele Kuhar se spustiš v razburljivo avanturo, ki ji pravita Potovanje do svojega doma. Potovanje, ki je hkrati tudi potovanje k sebi. Zaradi knjige na svoj dom pogledaš z novimi očmi in si nemudoma zaželiš, da bi ga osvežil. Knjiga nam pomaga odkrivati, kakšen prostor potrebujemo in želimo. Usmerja in podpira nas v procesu spreminjanja notranjega prostora oziroma vodi skozi proces gradnje. Z njo prepoznavamo svoje navade in okus, značilnosti prostora in vzdušij. Tako ustvarimo prostor, ki ga potrebujemo in na nas vpliva spodbudno.

 

Feng shui - Filozofija prostora in psihologija bivanja

Avtor: Špela Kryžanowski 

Redna cena: 29,95 € 

Špela Kryžanovski, priznana poznavalka in uveljavljena arhitektka, vas bo popeljala v svet posebnih ravni energije, ki bo delovala v dobro vas in vaših najdražjih. V knjigi je podrobno predstavljen zgodovinski pregled metod in spoznanj feng shuija ter najpomembnejša načela, ki lahko oplemenitijo sodobno arhitekturno prakso; bralec spozna načela zaznavanja, materialističnega in duhovnega pogleda na svet, zakonitosti energetskega ustroja, kot jih razumejo bioenergetiki, in dognanja fizike, ki se takemu razumevanju približajo. 
Besedilo raziskuje tudi filozofska izhodišča, ki so temelj tradicionalnih kitajskih tehnik, ter dolgoletni razvoj in vstop feng shuija v zahodni svet. Sistematično predstavi različne metodologije feng shuija, med njimi pet elementarnih stopenj, šolo oblike in tehnike šole kompasa. Razložena so izbrana spoznanja okoljske psihologije in njihova primerjava s priporočili fengshuijske šole oblike. Knjiga nazadnje prinaša še izviren koncept vitalne hiše, ki združuje spoznanja klasičnega feng shuija in aktualna načela oblikovanja prostora. Feng shui je zaznava in odnos do sveta, ki zadeva vsakogar. Ne gre za ezoterično vedo ali umetnost zaznavanja nevidnih energij, temveč za spretnost oblikovanja prostora tako, da se v njem dobro počutimo. 

 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi