Dizajn

Svilanit – znanilec trendov prihajajoče sezone

Heimtextil 2014, Frankfurt

1/20/2014, 2:12 AM

Svilanit – znanilec trendov prihajajoče sezone

Razstavljanje na največjem evropskem sejmu izdelkov za dom - Heimtextil 2014 v Frankfurtu

V dneh od 8. do 11. januarja letos smo se udeležili največjega evropskega sejma Heimtextil v Frakfurtu, kjer smo predstavili kolekcije izdelkov hišnega tekstila in novosti, ki bodo na prodajne police šele prišle. Pomemben je tudi podatek, da so bili naši izdelki izbrani kot znanilci prihajajoče sezone v okviru sejemske razstave Trend show 2014/15.

Predstavitev najnovejših smernic – Tendence 2014
Sejem ima vodilno vlogo pri ustvarjanju in napovedovanju prihajajočih trendov, ki jih pripravijo predstavniki petih oblikovalskih agencij s celega sveta. Predstavijo jih na inovativen način in vedno vzbudijo veliko pozornosti pri obiskovalcih. Tokrat so na dveh od štirih tematskih sklopov na predstavitvi najnovejših smernic tkanin za dom izbrali tudi naše izdelke, na kar smo v Svilanitu izjemno ponosni, saj to pomeni, da naši izdelki poleg visoke kakovosti predstavljajo tudi modne smernice in svetovne trende v hišnem tekstilu. Izbrani sta bili brisači iz kolekcije Bella in Gaia:
Z energijsko bogato ter žarečo kolekcijo Bella smo predstavljali del trendov, ki se osredotoča na tehnološki napredek, predstavljen v tematskem sklopu Generate collision.

Zanimiva in igriva struktura ujete narave v kolekciji Gaia iz sklopa natura (mešanica lanu in bombaža z reliefno borduro) odraža del tematskega sklopa vračanja k tradiciji z dodatkom ročnih del – Rejuvenate craft.

Prihajajoče novosti

Black&White: kolekcija, kjer se črna in bela srečata ter dopolnita v elegantni mehkobi in neverjetni nežnosti. Skladna, sproščena in popolna združenost v oblikovalskem presežku črne in bele. Kolekcija je stkana iz najfinejše bombažne preje s posebno strukturo dvovišinskega frotirja, ki daje plašču in brisačam unikaten videz.

Wellness: naravni material je oblikovan za maksimalno ugodje. Bombažni kopalni plašči in brisače so izdelani iz najboljšega, kar ponuja narava. Kolekcija je izjemno vpojna in prijetna na otip.

Predstavljene so bile tudi brisače Noblesse, katerih odličnost se kaže v izjemno kakovostnem bombažu, ki poskrbi za izvrstno vpijanje. Brisače so izdelane v prijetnih pastelnih tonih. Razstavili pa smo tudi ostale Svilanitove zanimive in vedno uporabne izdelke iz različnih kolekcij in različnih materialov, barv in dizajnov, primernih za vsakogar, v vsakem trenutku in povsod.

Nikakor ne smemo pozabiti na kolekcijo izdelkov za otroke Talking Friends – svetovno senzacijo med zabavnimi aplikacijami za pametne telefone, kjer brisače, kopalni plašči, posteljnina in dekorativne blazine s svojo razigranostjo prikupnih Talking Friends likov: Toma, Angele in Gingerja, nezadržno burijo otroško domišljijo.

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi
Ideje za dom, nasveti, trendi