Ambient

Trajnostno oblikovanje in moderna tehnologija

40 let stara hiša v okrožju Sha Tin v Hongkongu je pred kratkim doživela popolno preobrazbo, katero je zasnovalo arhitekturno podjetje Millimeter Interior Design Limited.

Ambient dizajn 9/10/2014, 6:06 AM

Ambient

Celotni stroški nastanka sodobne hiše so bili manjši za gradnjo zunanjih sten, sicer pa so staro zidovje olupili do golih sten.

Novo domovanje ima skupaj z vrtom dobrih 400 kvadratnih metrov bivalnih površin v dveh nadstropjih. Hiša ima dnevno-bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico, dve sobi s kopalnicama, suito za osebje, prostorno garderobno sobo in študijsko sobo.

Pročelje, ki meji na ulico, razkriva presenetljivo garažo, osvetljeno z LED-svetlobnimi cevmi, ki prinašajo futuristične vibracije.

Arhitekti so v središču hiše zasnovali odprto streho, ki prinaša naravno svetlobo v stekleno študijsko sobo, na majhen atrij pa so posadili javor. Na vrhu strehe so nameščeni sončni kolektorji, ki zagotavljajo dovolj solarne energije za ogrevanje vode in razsvetljavo. 

"Preoblikovanje zastarele hiše v sodoben urban dom, hkrati pa ohraniti izvirno konstrukcijo, je pomemben dosežek. Okoljska ozaveščenost ter družbena odgovornost sta naraščajoča trenda v družbi, ki prinašata trajnostne težnje v domove kot bivalni slog nove generacije," je povedal arhitekt.

Foto: www.freshome.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki