Dizajn

Utrinki s pohištvenega sejma Ambient 2013

Sprehod po sejmu s Špelo Modic (Prostorama)

4.10.2013, 0:38

Utrinki s pohištvenega sejma Ambient 2013

Na Gospodarskem razstavišču je svoja vrata odprl sejem pohištva Ambient Ljubljana. Kljub relativno majhnemu številu razstavljalcev se jih je našlo kar nekaj, ki so dajali vtis, da smo na predstavitvi top shop izdelkov - s pohištvom niso namreč imeli nič skupnega. Vseeno smo na slabo založenem sejmišču za vas poiskali tudi kaj za oko prijetnega.Kuhinj je bilo letos malo. Nagrado Top 10 si je prislužila popolnoma lesena lepotica z imenom Les. Oblikoval jo je Julijan Krapež, iz akacije in jesena pa jo je izdelalo mizarstvo Potočnik. Vrhunski izdelavi ne moremo oporekati, smo pa skeptični glede njene dejanske uporabnosti … Pri nas doma namreč veliko kuhamo in nas hladilnik, skrit za dvojnimi vrati, ter nerodno odpiranje predalov ne prepričata.

Mizarstvo Bolčič je v okviru Vile Bravum predstavilo že videne programe masivnega pohištva (med njimi orehovo mizo Privid), novost pa so simpatične ekološke novoletne jelke. Malce zgodaj za razmišljanje o božičnih praznikih, vendar bo nekaj mesecev še prehitro naokrog!

LL stol Luke Ločičnika je zbral sredstva za proizvodnjo na Kickstarterju, prodaja pa se v spletni trgovini in izbranih salonih. Izdelan je iz vezane plošče, lahko pa ga tudi oblečete v “štumf” iz tekstila. Ta detajl nas je najbolj navdušil.

M Tom je nastal iz preminulega Toma. Med Top 10 so se prebili s sedežno garnituro Prima, ki jo je oblikoval studio Desnahemisfera. Luštna, moderna in uporabna.

Futurino vrtljivo zofo Le Vele že poznamo. Damjan Uršič jo je preoblikoval in moderniziral v bolj minimalističen kos, ki pa vseeno ohranja funkcijo vrtenja in spreminjanja naklona. Na ta uporaben kos smo se spomnili letos ob projektiranju notranje opreme stanovanja, kjer smo bili omejeni z merami, nismo pa želeli, da lastnika na kavču sedita kot na vlaku.

Klun je s cenovno dostopnim programom Cameleon poskrbel za čakalnice, lokale in podobne prostore, ki nas pogosto spravijo v zadrego, ko iščemo kompromise med videzom in ceno. Morda te sedežne garniture niso vrhunec udobja, so pa simpatične, barvite in čistih linij, da bodo vsakemu prostoru v okras.

Največje pozitivno presenečenje letošnjega sejma je Brestov razstavni prostor. Poleg lepo oblikovanih dnevnih programov so se lotili tudi večnamenskega pohištva; posteljo v omari smo do sedaj poznali le od italijanskega proizvajalca Clei, Brestova pa je domača in občutno cenejša. Na nas se pogosto obračate s prošnjami za rešitev, kako bi v majhnem stanovanju pridobili otroško sobo in včasih ni druge rešitve, kot da žrtvujete spalnico. Brestov sistem vam bo dnevno sobo zvečer kot bi trenil opremil z udobno posteljo.

Industrijska oblikovalka Barbara Nardoni je za vaš naraščaj poskrbela s še enim večnamenskim kosom. Posteljica/miza AliAli lahko vaš podmladek spremlja dolga leta.

Tudi svetila Domek, ki sta jih oblikovala Matic Treven in Daša Šmid, lahko krasijo vaš domek. Morda je to dizajn za drznejše, zato bomo v takšne luči težje prepričali naročnike naših projektov.

Sprehod po sejmu smo začeli z zaveso BelaBela, končali pa ga bomo z BelaBela svetili. Čedna kroglasta gnezda že krasijo domove naših naročnikov. Komaj čakamo, da jih v naših ambientih ovekovečimo tudi na fotografijah!
 
Foto in besedilo: Špela Modic, Prostorama, www.prostorama.si

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki