Dizajn

Vives: Art Nouveau in Lovestone

Cevisama 2013

3/6/2013, 7:14 AM

Vives: Art Nouveau in Lovestone

Podjetje Vives, vodilno podjetje na področju keramike, se je na sejmu Cevisama 2013 predstavilo s številnimi novimi kolekcijami, vključno z Art Nouveau in Lovestone.

Art deco in modernizem segata v začetek 19. stoletja in sta bila vir navdiha pri ustvarjanju te nove kolekcije. Vives z mešanico slogov in umetniško izvirnostjo tega časa širi dve najznačilnejši kolekciji – 1900 in Parador.

Kolekcija 1900 dodaja tri nove koncepte. Dekorativne ploščice Tassel, Macaya in Comillas so velike 20 x 20 cm, njihova zasnova pa temelji na vzorcih organskih oblik in simetrij.


    

  

 

Ribadeo je ploščica, velikosti 30 x 30 cm, ki sodi v kolekcijo Parador. Ploščica je protidrsno obdelana in jo proizvajajo v beli, sivi in grafitni. Nove dekorje sestavljajo različni modeli, ki so jih navdihnila moderna gibanja, a so prilagojeni najnovejšim trendom v notranji opremi. Art deco nudi široko paleto možnosti za sodobno okolje.

Kamen je danes eden izmed najpogosteje uporabljanih materialov v notranji opremi, saj je material, ki ustvarja toplino in udobje, hkrati pa združuje elemente tradicije in sodobnosti. Z njim lahko ustvarimo tako rustikalno kot tudi avantgardno vzdušje. Kamen se tradicionalno uporablja v kmečkem okolju in klasičnih prostorih, vendar je primeren tudi za zasebne prostore, kjer želimo ustvariti inovativno okolje, intimnost in občutek domačnosti.

Zaradi tega je Vives predstavil novo kolekcijo naravnih kamnov, ki so prilagojeni najnovejšim oblikovalskim trendom. Kamni so na voljo v številnih velikostih: 60 x 120, 60 x 60, 19 x 120, 14 x 120 in 19 x 60 cm.

Predstavili so tudi ploščice z obdelavo v videzu gladkega usnja in reliefno strukturiranega, kar omogoča poklicnim oblikovalcem in posameznikom neskončne dekorativne možnosti.

Lovestone je celovita in popolna kolekcija, v kateri lahko mešamo različne površine, teksture, barve in velikosti. To je zelo vsestranska kolekcija, ki jo je mogoče dopolniti s pohištvom in materiali iz drugih obdobij in materiali, katere lahko prilagodimo vsakemu prostoru.

Foto: arhiv proizvajalca, Archiproducts.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki