Vrt, terasa, urejanje okolice

Čudovito: vrt, terasi in interier moderne hiše

V Uitikonu v Švici se nahaja sodobna dvonadstropna hiša, ki jo je oblikovalo podjetje Meier Architekten. ''Moja arhitektura zagotavlja kakovost, udobje in dizajn, ki omogoča najvišjo kakovost bivanja." Te besede, ki jih je izrekel arhitekt Egon Meier, veljajo tudi za objekt št. 254.

Ambientdizajn 7/8/2016, 1:22 PM

To je moderna družinska hiša, ki stoji na območju Züricha v Švici. Arhitekt pravi, da je stranka vedno v središču načrtovanja kateregakoli arhitekturnega prostora. Glede na filozofijo nudi objekt št. 254 zelo prostorne prostore, ki so skoraj kiparsko oblikovani.

Od zunaj ima moderna hiša belo fasado in velika panoramska okna. To ustvari močno povezavo med notranjostjo in zunanjostjo. Delno pokrita terasa se nahaja v prvem nadstropju, kjer lahko lastniki uživajo vse leto, terasa pa ponuja tudi lep pogled na vrt.

Navdih: Krajinske ideje za ureditev dvorišča

Čudovito: vrt, terasi in interier moderne hiše

V notranjosti moderne hiše so linije minimalistične in izčiščene. Posebna pozornost je bila namenjena povezovanju kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, da posamezna območja delujejo hkrati kot enoten prostor in da med prostori poteka komunikacija. Materiali in barve temeljijo na nevtralni barvni paleti. Les, kamen in peščene keramične ploščice oblikujejo barvno paleto in ustvarijo prijeten in topel interier.

Navdih: Dnevna soba, ki se spreminja skupaj z letnimi časi

Bela moderna kuhinja in jedilnica sta povezani z zunanjo jedilnico, ki je našla svoje zavetje sredi bujnega rastlinja in hortenzij. Prijetno vzdušje intimnega prostora poudarja lesena terasa in vrtno pohištvo iz ratana.

Minimalistično stopnišče vodi v spodnje nadstropje, kjer se nahajajo spalnice in kopalnice ter servisni prostori (pralnica, kurilnica in shramba oz. klet).

Navdih: Notranja oprema za vsak interier in prostor doma

Navdih: Interierji z dramatičnimi temnimi zavesami

Navdih: Kopalnica in trendi 2017/2018: dizajn, barve, materiali ...

Tloris hiše:

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki