Vrt, terasa, urejanje okolice

Moderna hiša je urbana oaza sredi San Francisca

To prijetno trinadstropno moderno hišo v San Franciscu v Kaliforniji je uspešno prenovila ustvarjalna ekipa podjetja Yamamar Design. Cilj prenove moderne hiše s štirimi spalnicami, dvema kopalnicama in straniščem je bila urbana oaza.

Ambientdizajn 9/3/2016, 3:17 PM
Oblikovalci so zasnovali notranje prostore, ki so minimalistični in sodobni, a prežeti s toplino. Prav tako so ustvarili dizajn, ki briše meje med zunanjostjo in notranjostjo. 

Izvirna hiša ni imela nobene strešne terase, zato so oblikovalci popolnoma preoblikovali tretje nadstropje. Pritličje je sedaj odprto in prostorno, v njem pa se v odprtem tlorisu nahajajo dnevna soba, jedilnica in moderna kuhinja, ki prehaja v vrt.V prostoru nad garažo in pod novo strešno teraso, ki gleda na ulico, so oblikovalci uredili glavno spalnico. Na zadnji strani hiše je nastalo novo dvorišče z zunanjo jedilnico in lesenimi stenami, ki ščitijo dvorišče pred vetrom.

Strešna terasa v zgornjem nadstropju omogoča lastnikom, da uživajo v čudovitem razgledu na mesto, hkrati pa jim terasa nudi zasebnost. Interier v odprtem tlorisu preko strešne terase, glavne dnevne sobe in svetlega stopnišča prehaja v družinsko dnevno sobo, moderno kuhinjo s kuhinjskim otokom, jedilnico in preko sistema zložljivih vrat naprej na dvorišče. Prostore je z modernim pohištvom opremilo podjetje Alison Damonte Design. Tla v vseh glavnih bivalnih prostorih prekriva hrastov parket.

Sodoben družinski dom ima veliko izjemnih elementov, ki jih lahko občudujemo, še zlasti dvorišče. Zunanji prostor v središču mesta je prednost, ki spodbuja družino, da preživi nekaj časa na prostem. Preurejeni prostori so svetli in zračni ter povezani z dvoriščem. 

Bralci, kaj menite o tem projektu, bi vi uredili kaj drugače?

Za kuhinjsko oblogo so uporabili keramične ploščice iz kolekcije Dwell Patterns by Heath Ceramics, barski pult pa dopolnjujejo barski stoli MDF Italia.

Navdih: 5 načinov, kako prenoviti kuhinjsko oblogo

V zgornjem nadstropju se nahajata otroški sobi, ki imata tudi skupen večnamenski predprostor, ki je uporaben kot manjša dnevna soba. Otroško kopalnico prekrivajo keramične ploščice heksagonalne oblike, svetlo modra barva oz. turkizna pa je element, ki povezuje prostore, namenjene otrokom. 

Sardinia je nova kolekcija stenskih ploščic iz podjetja Cerasarda. Kolekcija prikliče edinstveno atmosfero obalne hiše, kjer je narava v sožitju z ljudmi.

Navdih: Otroške sobe Lago: domišljija je ključna!Celoten dvoriščni prostor so preoblikovali v mestno teraso za zunanje bivanje. Na dvorišču je dovolj prostora za urbano vrtnarjenje, poskrbljeno je za udobne sedeže, kurišče in tudi zunanjo jedilnico. Lesena pot vodi od interierja na nasprotno stran dvorišča, medtem ko niz luči osvetli ambient v večernih urah.Oglejte si še en projekt podjetja Yamamar Design:

Leta 2014 je podjetje Yamamar Design prenovilo in osvežilo to neverjetno enodružinsko hišo, ki se nahaja na Berkeley Hillsu v Kaliforniji. Ker sta hiša in notranja oprema iz 50. let prejšnjega stoletja že pred prenovo izžarevali retro stil, so se lastniki odločili, da stil ohranijo, hišo osvežijo in posodobijo, predvsem pa ambient odprejo naravni svetlobi. Več v članku Prenova hiše in notranje opreme v retro stilu.

Foto: Bruce Damonte, www.onekindesign.com
Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi