Vrt, terasa, urejanje okolice

Moderna hiša z ogroooomnim panoramskim oknom

Moderna hiša z ogromnim panoramskim oknom se nahaja v Santa Barbari v Kaliforniji. Prenovo hiše je zasnoval Mark Kirkhart iz podjetja DesignARC. Ker je imela hiša premalo okenskih površin in naravne svetlobe, se je domislil izjemno velikega panoramskega okna, ki osvetli pritličje in spalnico na galeriji.

Ambientdizajn 18.6.2016, 10:50

Že na vhodnih vratih obiskovalca pričaka nenavaden prizor - vhodna vrata, ki so ob ogromnem vrtljivem panoramskem oknu videti izredno majhna.

Vsaka steklena površina od tal do stropa prinaša novo perspektivo v prostor, saj se prostor po prenovi kopa v svetlobi, a steklene površine izjemnih razsežnosti imajo na interier mnogo večji vpliv. 

Družabni prostor se preko steklene površine od tal do stropa ne odpira na negovani vrt ali neskončni bazen, a tudi pomanjkanje razgleda daje prostoru novo priložnost in dimenzijo. 

Moderna hiša z ogroooomnim panoramskim oknom

Na manjših površinah se lahko poigramo z bolj bogatimi odtenki. Indigo modra barva je bogata in dramatična barva, primerna za majhno kopalnico, spalnico, posteljnino, v velikih prostorih pa jo lahko uporabimo na eni steni.

Navdih:

Casa Meztitla je počitniška hiša upokojenega para, ki se nahaja ob vznožju gore Tepozteco v Mehiki. Studio EDAA je uporabil vulkanske kamnine in betonske bloke, ki sestavljajo stene belega kubusa, edinega elementa, ki je viden skozi listje. Vrtljiva panoramska okna povabijo naravo v notranjost doma. Več v Vrtljiva okna povabijo naravo v notranjost doma.

Foto: David Palermo, www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki