Vrt, terasa, urejanje okolice

Polkna in notranji prostori, ki so eno z vrtom

Ko opazujemo tropsko okolje, ki obdaja brazilske domove, se zdi, da imata arhitektura in oblikovanje preprosto nalogo, da ustvarita vabljivo, zanimivo in udobno bivalno okolje. Vsaj sodobni brazilski oblikovalci dajejo tak vtis. Toda tropsko podnebje ima tudi neugodne podnebne pogoje: vročina, stalno slan veter, velika vlažnost … Zasnova sodobnega doma in izbira trajnih materialov so izziv tudi za najboljše arhitekte in oblikovalce. Minimalistična tropska hiša briše meje med notranjimi prostori in vrtom ter postavlja vprašanje, kateri prostor je podrejen drugemu.

Ambientdizajn 3/7/2016, 9:59 AM

Moderna hiša Studia MK27 in Marcia Kogana na severni obali São Paula ima vse – arhitekturno milost in nepozaben značaj, funkcionalnost z modernim izrazom in eleganco prostorov.

Moderna hiša je sestavljena iz dveh minimalističnih dvonadstropnih volumnov. Pritličje z dnevno-bivalnim prostorom se preko panoramskih oken popolnoma odpira na vrt in bazen, zgornje nadstropje pa je namenjeno spalnicam in kopalnicam.

Z združevanjem tople palete materialov – lesa, betona in belega aluminija, ki je odporen na učinke morskega zraka – z zadržanimi oblikami in ureditvijo brazilskega modernizma so oblikovalci ustvarili vabeč, eleganten in udoben dom.

Okna od tal do stropa, polkna oziroma vrtljivi leseni zastori, ki ustvarjajo igro svetlobe in senc, ter ujemajoča svežina in sproščenost pohištva Gervasoni, ki daje vtis vrtnega pohištva, in svetlobne rešitve naredijo notranjost moderne hiše elegantno, sodobno in odprto. Vse to ustvarja vtis mirnih, čistih notranjih prostorov, ki so s pomočjo sofisticiranega tropskega minimalizma brez meja eno z vrtom in bujnim rastlinjem.

Oblikovalci so s toplimi lesenimi podrobnostmi, čisto betonsko konstrukcijo in z mehko oblazinjenim pohištvom ustvarili dobro uravnoteženo in naravno vzdušje. Barvna paleta poudarja tropsko vzdušje, modrino neba, bež leseno tonaliteto in osvežujočo prisotnost rastlin in belih elementov.

Navdih: Ustvarite obalno vzdušje ali pomirjujočo tropsko oazo v svojem domu, ne glede na to, ali živite ob morju ali pa želite ustvariti iluzijo bivanja ob morju. Več v članku Naj bo dom pomirjujoča tropska oaza.

Foto: www.interiorzine.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki