Vrt, terasa, urejanje okolice

Razsvetljava vrta: Delta Light in Arik Levy

Specialisti ambientalne razsvetljave, Delta Light in oblikovalec Arik Levy, presenečajo z novo kolekcijo svetil, poimenovano Butler, ki je primerna za zunanje in notranje prostore. Meja med notranjostjo in zunanjostjo je danes zabrisana bolj kot kdajkoli prej. Pohištvo in elementi, običajni za notranje prostore, prehajajo tako s funkcijo kot tudi s stilom v eksterier. Izkušnje, udobje in stil dnevnih sob se širi na vrt. Pri ustvarjanju stila in izkušnje ne smemo pozabiti na razsvetljavo vrta. Kolekcija Butler je pri osvetlitvi odličen pomočnik.

Ambientdizajn 3/6/2016, 2:29 PM

Do sedaj je svetila podjetja Delta Light oblikovala 30-članska ekipa oblikovalcev, ki jo vodi ustanovitelj podjetja Paul Ameloot. To leto pa so prekinili dosedanji način dela in združili moči z oblikovalcem Arikom Levyjem. Nova kolekcija Butler bo dopolnila ponudbo blagovne znamke.

Vrhunec dvoletnega dela je bila razširitev kolekcije Butler na neznana območja. Arik Levy je predlagal projektiranje, ki se razlikuje od dosedanjega načina dela, in sicer reinterpretacijo svetilke s senčnikom.

Meja med notranjostjo in zunanjostjo je danes zabrisana bolj kot kdajkoli prej. Pohištvo in elementi, običajni za notranje prostore, prehajajo tako s funkcijo kot tudi s stilom v eksterier. Izkušnje, udobje in stil dnevnih sob se širi na vrt.

"Danes se skoraj neopazno premikamo iz notranjosti na teraso in naprej. Meje so vedno bolj zabrisane, človek pa je tisti, ki deluje kot most med različnimi prostori.

Moja začetna ideja je bila, kako uporabiti tipičen predmet iz notranjosti in ga uporabiti kot metaforo, ki pripomore, da se tudi v zunanjem prostoru počutimo kot doma.

Razsvetljava je dobro sredstvo za ustvarjanje tega občutja, zato sem začel z arhetipsko svetilko, ki ima bazo in senčnik. Nekaj preprostega, kar je očitno. To je podoba, znana vsem in takoj.

Potem sem se spomnil nagubanega papirja. To sem videl na ulicah Pariza, saj je plise v modni industriji modna klasika. Svetloba in sence so se na njem igrale na neverjeten način, kar me je napeljajo k razmišljanju in uporabi pliseja na svetilki. 

Ostalo je zgodovina!" pravi Arik Levy.

Preprosta, a zelo sugestivna oblika kolekcije Butler prinaša dotik notranjosti v eksterier. Svetilka je vitka, elegantna in ženstvena, ki jo ustvarja gladka osnova in naguban senčnik, ki spominja na tradicionalno svilo ali papirnate modelčke. Toda ne skrbite: očitna krhkost skriva precejšnjo moč in osvetlitev.

Na prvi pogled se zdi, da je svetilka Butler tako kot večina zunanjih luči izdelana iz aluminija, ampak ko se dotaknete senčnika, je jasno, da takšne podrobnosti ni mogoče ustvariti s kovino. Prepoznavna osebnost svetilke Butler izhaja iz izbranih materialov – polimera z zelo odpornim prašnim premazom.

Svetilka Butler je na voljo v različnih talnih in stenskih različicah. Vse različice so na voljo v črni ali svetlo sivi barvi.

Foto: www.archiproducts.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Naredi sam, DIY, pohištvo iz palet
Vrt, terasa, urejanje okolice