Vrt, terasa, urejanje okolice

Slovenci terase radi spreminjamo v kotičke sreče

S toplimi meseci, ki prinašajo dolge sončne dneve, pričnemo prosti čas preživljati na prostem. Tako nam zunanji bivalni prostori predstavljajo oazo miru, v kateri si odpočijemo od hitrega tempa vsakdanjega življenja. Te naše male kotičke sreče in sprostitve radi namenjamo tudi druženju in zabavi, ki nam ob toplejših večerih ali za piknik primernih dnevih prijetno popestrijo vsakdanje življenje. Pri tem je ključna izbira pravega vrtnega pohištva.

Ambientdizajn 4/25/2018, 3:34 PM


V skandinavskem podjetju JYSK so zasnovali novo kolekcijo vrhunskega vrtnega pohištva, ki sledi zadnjim trendom ureditve zunanjih bivalnih prostorov.

Njihovi letošnji trendi ureditve zunanjih bivalnih prostorov sledijo izžarevanju preprostega razkošja in uporabi toplih barv. Te dopolnjujejo razni vzorci, ki jih navdihuje narava in prečiščene linije. Oblikovanje vrtnega pohištva se izraža skozi tri teme - Hygge, Simplified luxury in Urban roots, ki narekujejo inovativne trende in oblikovalske rešitve za ureditev zunanjih bivalnih prostorov. 

Hygge izžareva boho slog, toplino in ženstvenost. Simplified luxury je namenjen ljubiteljem sodobnih, enostavnih in prečiščenih elementov, medtem ko je Urban roots usmerjen na organski dizajn in naravne materiale, kjer prevladuje les.

"V letošnjem letu smo veliko pozornosti namenili izbiri materialov, stenskim in talnim oblogam, pa tudi rastlinam. Prevladuje skandinavski dizajn, a tudi klasični stili. V uporabi je veliko lesa in naravnih materialov," komentira sodobne trende ureditve zunanjih bivalnih prostorov arhitekt Robert Križnjak


Pri urednitvi teras Slovenci posegamo po enostavnih stilih

Do nedavnega zunanjim bivalnim prostorom v Jugovzhodni Evropi, vključno s Slovenijo, nismo posvečali preveč pozornosti. V zadnjih letih pa so naše terase pridobile na priljublejenosti in smo tudi mi začeli negovati in ceniti kulturo življenja na prostem. Slovenci tako vse raje svoj prosti čas preživimo na dvoriščih, terasah, balkonih in vrtovih. Pri njihovi ureditvi posegamo po sodobnih, enostavnih in elegantnih stilih. 

V podporo temu govori tudi dejstvo, da se je prodaja vrtnega pohištva v JYSK-u v lanskem letu povečala za 20 odstotkov.

"Glede na to, da je v danski kulturi preživljanje časa na prostem pomemben del vsakdanjega življenja, se je JYSK v tej sezoni odločil posebno pozornost nameniti vrtnemu pohištvu, s katerim del teh vrednot prenaša tudi na države v naši regiji. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi poslovni rezultati, ki kažejo na trend povečanja prodaje vrtnega pohištva,"
je dejala Vesna Kukić-Lončarić, direktorica JYSK-a za Slovenijo, Hrvaško, BiH in Srbijo, in dodala, da pričakuje povečanje prodaje tudi letos. 

Nova kolekcija vrhunskega vrtnega pohištva z danskim podpisom mednarodne verige trgovin JYSK sledi zadnjim trendom ureditve zunanjega prostora. Je sodobna, a hkrati prefinjena in nežna. Tako bo zagotovo zadovoljila potrebe vseh, ki želijo svoje dvorišče ali teraso spremeniti v lasten kotiček sreče.

Več informacij o JYSK-u lahko najdete na Facebook strani ter na spletni strani JYSK.si.

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi