Vrt, terasa, urejanje okolice

Zasebno dvorišče, ki je povezano z dnevno sobo

Podjetje Morrison Dilworth + Stene Design je zasnovalo 299 kvadratnih metrov veliko moderno enodružinsko hišo v Dallasu (Teksas, ZDA). Hišo so poimenovali Casa di Luce, ime pa je najverjetneje navdihnila naravna svetloba, ki prodira v notranjost hiše zaradi izjemne povezanosti dnevne sobe in zasebnega dvorišča.

Ambientdizajn 7.5.2016, 16:23

Casa di Luce, kot so hišo poimenovali lastniki, je enodružinska hiša. Hiša je zgrajena na parceli nepravilne oblike ter z znatnimi razlikami v topografiji. Velikost in čudna oblika parcele ter prisotnost velikega hrasta so bili izzivi, ki so v veliki meri vplivali na arhitekturno zasnovo hiše.

Lastnika sta želela dom, v katerem bosta lahko delala od doma, se zabavala s prijatelji in sodelavci ter gostila goste tudi čez noč. Predvsem pa sta želela zasebno dvorišče s povezavo zunanjih–notranjih prostorov ter morebitno širitvijo bivanja in druženja v eksterier.

Arhitekti so želje lastnikov uresničili tako, da so ustvarili dom, ki se osredotoča in razširi na intimno urbano dvorišče. Notranji prostori se preko velikih drsnih panoramskih vrat popolnoma odpirajo na zunanje površine. S panoramskimi drsnimi vrati so bivalni prostori in dvorišče z vodnim elementom resnično postali en prostor.

Vodni element prinaša pomirjujoče, zenovsko vzdušje na dvorišče. Ni nujno, da je vodni element ravno bazen. Lahko je tudi ribnik, slap ali drug naredi sam projekt. Če boste dodali še nekaj zlatih ribic in manjših rastlin, boste ustvarili osebno oazo na prostem. Več v Krajinske ideje za ureditev dvorišča.

Navdih za vrtno pohištvo: Počitniško stanovanje s terasami na Majorki

Beton, bele stene in pulti iz marmorja so materiali, uporabljeni v notranjosti. Zasebno dvorišče prekriva beton, fasado moderne hiše pa lehnjak.

Navdih: Najboljše rastline za okrasitev moderne kopalnice

Foto: www.homedsgn.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Vrt, terasa, urejanje okolice
Vrt, terasa, urejanje okolice