Vrt, terasa, urejanje okolice

Nov atrij z leseno teraso in prenova bungalova

Bungalov iz sredine prejšnjega stoletja se nahaja v Austinu (Teksas, ZDA). Podjetje Matt Garcia Design je hišo popolnoma prenovilo, prenova pa se je osredotočila predvsem na povezavo notranjosti in zunanjosti ter krajinsko ureditev, saj je bilo to področje popolnoma zanemarjeno. S prenovo je bungalov dobil svežo podobo in zunanjo površino - nov atrij z leseno teraso.

Ambientdizajn 11/12/2015, 10:21 AM

Pravzaprav atrij z leseno teraso ni edina pridobitev prenovljenega bungalova.

Lastnike in obiskovalce pričaka prijeten prostor že na vhodu. Lesen tlak, svetel nadstrešek in prepleskano leseno pročelje, dva udobna stola ter nova steklena vhodna vrata, skozi katera prodira naravna svetloba v notranjost, so bila potrebna, da je podoba hiše popolnoma spremenjena.

Tloris bungalova je po prenovi nespremenjen, posodobili pa so notranjo opremo in novo stavbno pohištvo. Belo pohištvo poživljajo temno modri stoli in kavč.

Z vgradnjo drsne steklene stene je v dnevno-bivalni prostor prodrla naravna svetloba, novo okno pa je omogočilo povezavo notranjosti z zunanjostjo in gradnjo novega zunanjega prostora.

Bungalov in garaža nudita zavetrje novi intimni zunanji površini, ki je povezana z dnevno sobo. Atrij z leseno teraso so opremili z udobnim vrtnim pohištvom in rastlinami.

Ker se bungalov nahaja v visokem pritličju, so arhitekti zasnovali stopnišče tudi do spodnjega zunanjega prostora. Brežina je bila pred tem neurejena, zato tega dela parcele lastniki niso izkoriščali. Z atrijem, novim stopniščem na spodnjo teraso in še enim stopniščem, ki vodi od tu do vhodnih vrat, je nastala krožna pot, ki lastnikom in njihovim obiskom omogoča prosto gibanje. To je še posebej priročno, kadar lastniki organizirajo piknik, saj gostov ni treba voditi skozi hišo na leseno teraso. 

Navdih:

Bungalov in njegova preobrazba v moderno hišo.

Moderna hiša je interpretacija klasičnega skednja.

Moderna družinska hiša za družabno življenje

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki