Ambient

Zelo prostorno minimalistično stanovanje

V sodobnem minimalističnem stanovanju v Kijevu (Ukrajina), ki se razprostira na razkošnih 270 kvadratnih metrih, so nanizane zanimive podrobnosti.

Ambient dizajn 8/8/2014, 7:02 AM

Ambient

Sodelovanje Slave Balbek in Sashe Ivasiv je rodilo sodobno stanovanje, ki lastnikom nudi pobeg od vsakodnevnega vrveža mestnega življenja.

V prostornem podstrešju sta si arhitektki zamislili zbirko prostorov v odprtem toku, kateri so uokvirjeni z dekorativnimi predmeti in velikimi okni, ki gledajo na mesto. Stanovanje se nahaja v zgradbi z enim najlepših pogledov na reko Dnjeper. 

Velik dnevno-bivalni prostor vključuje kuhinjo, jedilnico in delovni prostor, ki lastnike in njihovo družbo popelje daleč stran od prenapetega vzdušja. Iz dnevne sobe lahko ulovimo utrinke parka Mariinsky in kupolo stolne cerkve. Sredi neformalne notranjosti lahko doživimo mestne utrinke. 

Sodobni naravni materiali in skrbno izbrani dekorativni predmeti, pohištvo in svetila, ki so večinoma izdelana v Ukrajini, naredijo to stanovanje zelo moderno.

Zasebni prostori so sestavljeni iz dveh spalnic z garderobno sobo in le eno kopalnico - kar je za tako veliko površino zelo nenavadno -, v kateri so kopalniški elementi narejeni po naročilu iz ulitega materiala.  

Foto: www.freshome.com

 

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki

Dnevne sobe, jedilnica