Ideje za dom, nasveti, trendi

5 notranjih slogov, ki so zaznamovali 2013

Predstavljamo vam 5 notranjih slogov, ki so bili v letu 2013 najbolj priljubljeni.

Ambient dizajn 4/1/2014, 5:54 AM

Nasveti

Vsakdo ima svoj osebni okus glede notranje opreme in to je tudi razlog, zakaj obstaja toliko različnih slogov v notranjem opremljanju. Vsi slogi imajo svoje prednosti in čudovite lastnosti, ki jih naredi edinstvene in hkrati različne od ostalih. 

1. Sodoben minimalistični slog

Sodoben notranji slog vsebuje nevtralne elemente in drzne barve in se osredotoča na osnovne linije in oblike. Sodobni minimalistični prostori so priljubljeni po vsem svetu, saj so elegantni in prefinjeni. 

2. Rustikalni slog 

V tem preprostem slogu, ki je značilen tako za podeželske kot tudi mestne domove, ustvarjajo topel občutek in prijetno bivanje grobe stene, leseni opaži, izdelki iz obdelanega kamna. Stanovanjska oprema je preprosta in trpežna ter z malo okrasja. To je priljubljeni slog, ki ustvarja občutek topline in udobja.

3. Skandinavski slog 

Prostori, opremljeni v skandinavskem slogu, so polni svetlobe in svetlih barv. Prostori so opremljeni z lahkim lesenim pohištvom, velik poudarek je na linijah in oblikah. Zadržan videz običajno prekinjajo barviti okrasni predmeti, tapete in preproge. Skandinavski slog je vedno dobra ideja za tiste, ki želijo prijeten in udoben bivalni prostor.

4. Industrijski slog

Industrijski slog se osredotoča na minimalistično opremljene prostore, v katerih so najpogostejši element industrijske kovinske luči ali pohištveni dodatki iz recikliranega lesa in naslanjači iz grobega usnja. Z izdelki Kare lahko ustvarimo sodoben prostor v industrijskem slogu.

5. Retro slog 

Z retro slogom bo vaš dom na prvi pogled rahlo zastarel in bo dihal v drugem času. Z obujanjem šestdesetih let bodo v dom vstopile retro vibracije, ki bodo prinesle živahnost. Ta slog ni samo kopija zgodovinskega sloga v sodobnem ambientu, ampak živi na svoj način naprej.  

Foto: www.architectureartdesign.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh




Naključni članki

Ideje za dom, nasveti, trendi