Življenje s stilom

»Moda hitro mine, stil pa je večen,« je dejal Ralph Lauren. Čeprav je dom majhen kot 'ptičja hišica' ali velik kot 'graščina', naj bo po meri stanovalca in naj se prilagaja njegovim potrebam, željam in okusu. Dom naj bo odraz osebnosti in značaja, stil pa naj ima osrednjo vlogo.Med vsemi trendi izberite tisto, kar se vam zdi lepo, zanimivo, uporabno. Nato vse te 'kamenčke' sestavite v novo estetsko eklektično celoto, ki jo začinite z najljubšimi barvami, dodatki, elementi, potiski … Interier je najlepši, kadar ga plastimo in mu damo značaj. To pomeni nekaj novega, nekaj obstoječega, nekaj starega, nekaj dizajnerskega.

 

Ah, koliko stilov

Če sanjate o domu, opremljenem v sproščenem boemskem stilu, če vam niso pri srcu velike in resne omare, dizajnerske mize in sodobno stavbno pohištvo iz stekla, predvidevam, da ste tudi drugače sproščeni in neobremenjeni z normami ter takimi in drugačnimi zapovedmi.Ko je minimalizem postal že tako skrajno asketski, da je bil že prav ledeno hladen, depresiven in ni bilo v prostorih nobene odvečne/osebne stvari, se je začel mehčati. Arhitekti so začeli kombinirati betonske stene in tla z lesom. Rodil se je sodoben rustikalni stil, ki uspešno domuje tako sredi velemesta kot tudi na podeželju.Vintage stil je že dolgo prisoten, a vedno v malce drugačni preobleki. Enkrat je moderna bolj 'kraljevska' različica s presežkom zlate barve, potem stopi v ospredje neonski stil, nazadnje neobdelani vintage, za katerega imajo Američani zanimiv izraz – shabby stil. Zanemarjeni stil.Izberite tisto, kar vam je všeč, kar potrebujete in kar prenese vaša denarnica. Le redki srečneži lahko vstopijo v salon in brez strahu naročijo in kupijo opremo za dom v enem zamahu. Daljši proces opremljanja stanovanja oziroma doma in iskanje bližnjic in prihrankov rodi bolj oseben rezultat.

 

Nepozabno, drugačno, cenovno sprejemljivo

»Če želite ustvariti nekaj nepozabnega, morate biti drugačni,« je rekla druga modna velikanka Coco Chanel. Vsi vemo, kakšen je Chanelov klasičen ženski kostim iz bukle tkanine. Ni pomembno, če vam ga je sešila šivilja iz sosednje vasi. Posnemajte stil najboljših, vendar ga uresničite na svoj način in v okviru svojih finančnih zmožnosti!

Opremljanje doma ni nikoli dokončana zgodba ... Napredujte po korakih in živite s stilom.

Danijela Cigale, vodja portala Ambientdizajn.si