Ambient

Ambient hiše G

Način življenja lastnikov je bil izhodišče pri oblikovanju hiše in njenega ambienta. Družina je vedno obkrožena s sorodniki in prijatelji, kar pomeni, da je hiša zelo zasedena vsak vikend, a hkrati tudi med delovnim tednom.

Ambientdizajn 4/28/2015, 9:28 AM

Sodobno dvonadstropno domovanje, ki se nahaja v Bukarešti, največjem in glavnem mestu Romunije, je leta 2011 zasnoval Nuca Studio.

Stavba je zasnovana kot dva zamaknjena, nepravilna volumna, kar omogoča nastanek več območij v vsakem nadstropju, hkrati pa odprtje več področij navzven. Kljub različnim funkcijam prostori odkrito komunicirajo med seboj in prispevajo k občutku pretočnosti. Le nekaj prostorov je zaprtih.

Dnevno-bivalno območje je dobro osvetljen in odprt prostor, ki zagotavlja maksimalen stik med kuhinjo in jedilnim prostorom ter dnevno sobo, kot tudi zgornjim nadstropjem in dvoriščem. Da se dvorišče vključuje v strukturo, je prehod na prosto oziroma teraso skozi velika okna, katere delno prekriva zgornje nadstropje.

V pritličju se nahaja več tehničnih področij, vhod, nekaj kopalnic ter delovni prostor, medtem ko zgornje nadstropje hiše zasedajo štiri različno velike spalnice, različno urejeni kopalnici in prostor za igralnico.

Skozi skrbno nadzorovan odnos med notranjostjo in zunanjostjo je hiša prava oaza miru in sprostitve sredi kompleksnega mestnega območja.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki