Ambient

Barviti dom v Romuniji, ki oživlja tradicijo

Združevanje rustikalnih interierjev s sodobnimi detajli je značilnost tega barvitega doma z domačim vzdušjem. Hiša se nahaja v Romuniji, v bližini Bukarešte, prenovo tradicionalne podeželske hiše pa je delo oblikovalke Aline Alexe iz Studia Decoraktiva, ki je hkrati tudi lastnica hiše.

Ambientdizajn 4/20/2018, 9:28 AM


Izhodišče projekta je bila tradicionalna hiša, ki ima dve spalnici in samostojno kuhinjo. Lastnica in oblikovalka Alina Alexe je odprla stare bivalne prostore in razširila hišo na dvoriščno stran. Sedaj ima hiša veliko dnevno sobo, novo tradicionalno kuhinjo in kopalnico.

Vstopite v notranjost in odkrili boste prijeten dom, poln umetniških predmetov, ki jih zbirata lastnika. Tradicionalne maske in različni folklorni predmeti označujejo identiteto te prenovljene tradicionalne hiše.

Ko pogledate bližje, boste opazili vrsto pohištvenih elementov ter svetilk, ki so jih ali reciklirali ali pa prilagodili sodobnim potrebam. 

Na spodnji fotografiji je na primer moder kavč iz Ikee, katerega tekstilno prevleko so predelali, dopolnili, da bolje odraža tradicionalni stil interierja. Eno od sten v dnevni sobi prekriva poseben belo-moder tradicionalni vzorec, ki je hkrati neverjetno sodoben, ostale stene pa so bele. Tradicionalni kamin, dve barviti lončeni peči in izpostavljeni leseni tramovi ustvarjajo prijetno vzdušje. 

Glavna fasada hiše je bila ohranjena, vključno s tradicionalnim balkonom in vhodom. Vsa vrata so bila obnovljena in prepleskana s turkizno barvo, ki prinaša miren in osvežujoč dotik v tradicionalno hišo.

Vam je všeč tale prenovljeni romunski dom? Foto: www.freshome.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki