Ambient

Barviti dom v Romuniji, ki oživlja tradicijo

Združevanje rustikalnih interierjev s sodobnimi detajli je značilnost tega barvitega doma z domačim vzdušjem. Hiša se nahaja v Romuniji, v bližini Bukarešte, prenovo tradicionalne podeželske hiše pa je delo oblikovalke Aline Alexe iz Studia Decoraktiva, ki je hkrati tudi lastnica hiše.

Ambientdizajn 20.4.2018, 9:28


Izhodišče projekta je bila tradicionalna hiša, ki ima dve spalnici in samostojno kuhinjo. Lastnica in oblikovalka Alina Alexe je odprla stare bivalne prostore in razširila hišo na dvoriščno stran. Sedaj ima hiša veliko dnevno sobo, novo tradicionalno kuhinjo in kopalnico.

Vstopite v notranjost in odkrili boste prijeten dom, poln umetniških predmetov, ki jih zbirata lastnika. Tradicionalne maske in različni folklorni predmeti označujejo identiteto te prenovljene tradicionalne hiše.

Ko pogledate bližje, boste opazili vrsto pohištvenih elementov ter svetilk, ki so jih ali reciklirali ali pa prilagodili sodobnim potrebam. 

Na spodnji fotografiji je na primer moder kavč iz Ikee, katerega tekstilno prevleko so predelali, dopolnili, da bolje odraža tradicionalni stil interierja. Eno od sten v dnevni sobi prekriva poseben belo-moder tradicionalni vzorec, ki je hkrati neverjetno sodoben, ostale stene pa so bele. Tradicionalni kamin, dve barviti lončeni peči in izpostavljeni leseni tramovi ustvarjajo prijetno vzdušje. 

Glavna fasada hiše je bila ohranjena, vključno s tradicionalnim balkonom in vhodom. Vsa vrata so bila obnovljena in prepleskana s turkizno barvo, ki prinaša miren in osvežujoč dotik v tradicionalno hišo.

Vam je všeč tale prenovljeni romunski dom? Foto: www.freshome.com Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Novo stanovanjsko naselje hiš in stanovanj v Oslu na Norveškem

Navdihujoče naselje enodružinskih hiš in sodobnih stanovanj bodo zgradili v Oslu na Norveškem, načrti in vizualizacije pa so delo arhitekturnega biroja Reiulf Ramstad Architects. Arhitekti so zasnovali novo stanovanjsko območje, ki združuje zgodovinske stavbe z novimi zgradbami na privlačen in inovativen način. Več

Majhno stanovanje je lahko tudi lepo

Pomirjujoč ambient hongkonškega majhnega stanovanja, v katerem biva mlad švicarski par, se sklicuje na razpoloženje in občutek švicarske brunarice, sodobno ureditev pa prepleta z azijskimi podrobnostmi in preprostostjo. Projekt, ki ga je zasnovala mlada arhitekturna ekipa Bean Büro, je vključil prenovo majhnega stanovanja v stavbi iz 19. stoletja v starem delu Hong Konga. Več

Rustikalna počitniška hiša z vzdušjem preprostega bivanja

Podjetje Hoedemaker Pfeiffer je ob jezeru Chelan v Washingtonu zasnovalo počitniško rustikalno hišo. Počitniški dom je bil zasnovan za sodobno, preprosto življenje, ki ga navdihuje taborjenje in bivanje na prostem. Več

Sodobna družinska hiša v peščenih in rjavih odtenkih

Hišo v Palangi v Litvi so prenovili v sodobno družinsko hišo po načrtih Ramunasa Manikasanda in Valdasa Kontrimasa. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki