Ambient

Bungalov in njegova preobrazba v moderno hišo

Tipičen bungalov iz leta 1976 je podjetje Juma architects prenovilo, predvsem pa preoblikovalo nefunkcionalen tloris zgradbe v sodobno enonadstropno hišo s svetlo notranjostjo in prijetnim počitniškim vzdušjem. Moderna hiša prav nič ne spominja na izvirni tloris.

Ambientdizajn 11/7/2015, 3:39 PM

Spremembe se začnejo že na vhodnih vratih – arhitekti so namreč prestavili vhodna vrata. Odstranili so pomožni stopnišči in tudi garažo so 'žrtvovali', prostoru pa namenili drugačen namen. Ne samo zaradi pomanjkanja prostora, ampak predvsem zato, ker je garaža popolnoma zavirala pogled na najlepši del vrta.

Neizkoriščeno podstrešje nad garažo so odprli do strehe, na ta način pa so arhitekti ustvarili idealen kraj za moderno kuhinjo z zlatimi poudarki. Visečo svetilko Vertigo so obesili nad kuhinjski otok, kjer je v središču pozornosti. Novo veliko okno omogoča, da se kuhinja kopa v naravni svetlobi in zelenem pogledu na vrt. Jedilnica in bivalni prostor s kaminom imata velike steklene površine, da sta prostora osvetljena z naravno svetlobo in da je v celoti izkoriščen pogled na bazen in vrt, ki sta novi pridobitvi sodobne prenove.

Lesena vrata, ki so vodila v glavni dnevno-bivalni prostor, so nadomestili s steklenimi vrati, saj omogočajo prehajanje naravne svetlobe in ustvarjanje iluzije večjega prostora.

Barvna paleta in materiali so svetli in lahkotni, le mestoma najdemo črno barvo na okenskih okvirjih, kljukah in svetilih. Celoten bungalov izžareva vedrino, ki ustvarja vzdušje, v katerem se lastniki lahko popolnoma sprostijo.

Bungalov je bil podaljšan, da ima sedaj obliko črke L. V prizidku se nahajajo pokrita terasa s kaminom ter spalnica s kopalnico. Zaradi pogleda na bazen je ta hiša tako posebna, saj daje vsem prostorom izkušnjo blaženega počitniškega vzdušja.

Navdih za več bungalovov oziroma enonadstropnih hiš:

Hiša Terrebonne je nastala z moderno preobrazbo tipičnega bungalova iz 90. let, preobrazbo bungalova pa je zasnovalo podjetje SHED architecture. Bungalov se nahaja na velikem gozdnem zemljišču. Več v članku Moderna preobrazba zastarelega bungalova.

Podjetje Aleck Wilson Architects je prenovilo hišo iz sredine prejšnjega stoletja, ki se nahaja v San Franciscu v Kaliforniji. Več v članku Hiša Edgewater: med vodo in vrtom.

Barvita hiša, ki so jo opremili v obalnem (morskem) stilu, se nahaja v francoskem mestu Biarritz. Veselo hišo je zasnoval Melián Randolph. Naj vas navdušijo modra okna in tramovi, vzorčasta keramika, prijetno vzdušje in zasnova hiše, ki spodbuja druženje na prostem. Več v članku Vesela obalna hiša z bazenom in modrimi okni.

Foto: www.homeadore.com

Nazaj na vrh

Morda vas zanima tudi

Moderno-klasično stanovanje v Barceloni z izjemnim interierjem

Leta 2018 je Meritxell Ribe - Room Studio v Barceloni prenovil stanovanje iz sredine prejšnjega stoletja. Oblikovalci so klasične arhitekturne prvine združili s trendnimi barvami ter z moderno notranjo opremo, da je nastalo domovanje z osupljivim interierjem, ki je tako klasičen kot tudi moderen. Več

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo

Sodobna podeželska hiša, obdana z naravo, se nahaja v Redwood Cityju v Kaliforniji. Sodobno hišo je leta 2017 oblikovalo podjetje Feldman Architecture. Več

Moderno stanovanje v Barceloni z vabečim vzdušjem

Čudovito svetlo stanovanje, ki se nahaja v Barceloni v Španiji, je leta 2017 prenovil in zasnoval Meritxell Ribé - Room Studio. Oblikovalci so združili skandinavski stil z mediteranskimi vplivi, pri tem pa so uporabili naravne materiale, vzorčasto keramiko in mehke pastelne odtenke, ki ustvarijo vabeče in toplo vzdušje. Več

Sodobno stanovanje v Milanu z ozko spalnico

Sodobno stanovanje, ki ga je leta 2018 oblikoval Studio Cichetti Viscardi, se nahaja v Milanu v Italiji. Stanovanje ima zelo prostoren dnevno-bivalni prostor, vendar izredno ozko spalnico, zato so oblikovalci izbrali posebno postavitev notranje opreme. Več

Nazaj na vrh
Naključni članki